Audi A4 B5 - Proszę o ocenę ogłoszenia z linku

25 Sty 2015, 17:51

Trudno powiedzieć bo zdjęcia bez wnętrza... a do tego stare więc tajemniczość :)
Ogólnie powtórzę trzeba jechać z miernikiem lakieru i skorzystać z podnośnika w pobliskim warsztacie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

25 Sty 2015, 19:35

Ten srebrny połowe prawego boku ma w innym odcieniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

25 Sty 2015, 19:42

szybki z tego co tak czytam twoje wypowiedzi to coraz bardziej przekonuje się do starszych toyot i kto wie może sam kiedyś stanę się posiadaczem takiego wozu.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

26 Sty 2015, 02:11

krzysiek4000 napisał(a):szybki z tego co tak czytam twoje wypowiedzi to coraz bardziej przekonuje się do starszych toyot i kto wie może sam kiedyś stanę się posiadaczem takiego wozu.

Tutaj nie ma żadnej filozofii jest tanio i prosto... a przepłacając za takiego chrupka zyskujesz auto które możesz używać równie intensywnie jak nowe bez poświęcania wygody i komfortu...

Wykorzystuje to w pracy jak i do moto zabawy gdzie liczy się trwałość i podatność na mooocną jazdę... :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

0

26 Sty 2015, 13:45

No i właśnie prostota to niebywała zaleta toyki ale lekko obawiam się rdzy ale to jedyny mankament i jak auto zadbane to problemów nie będzie raczej. :)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
0

26 Sty 2015, 18:39

Problem jest taki, ze bardzo ciężko dostać już Avensisa T22, a wersje przed liftingiem, która jest lepsza, już w ogóle. Sporo tych aut pojechało do Afryki, nawet na ulicy rzadko widać te samochody, a w ogłoszeniach nie jest lepiej.

Jeśli autora zainteresował Avensis, warto zwrócić uwagę też na Mazde 626.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
    Kia Picanto LPG (bi-fuel) - małe zwinne i oszczędne auto
    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na samochody małe o niskich kosztach eksploatacyjnych, Kia przygotowała wersję "dwupaliwową" najmniejszej pod względem wymiarowym linii Picanto. Debiutująca na 65 frankfurckim Salonie ...

26 Sty 2015, 19:38

Koniu napisał(a):Żaden mit, co 20k robisz zawias za 2k.

Już od kilku lat zaglądam na forum ale dopiero teraz się zarejestrowałem bo większego debilizmu jeszcze nie słyszałem. Mam 2 znajomych co jeżdżą b5 i nic nie wspominają o problemach z wahaczami , co więcej dla żony przywiozłem 2 lata temu b5 2000r. 1.9TDi z Niemiec i 60tyś przejechaliśmy (a ona nie patrzy, dziura czy nie dziura wszędzie wjedzie :wink: ) i 2 miesiące temu na szarpakach sprawdzane podczas przeglądu i wachacze trzymają się elegancko.
A tym bardziej jeśli mówiśz o wahaczach z 2 koła człowieku.

Radzę omijać opinie takich domorosłych ekspertów, bo to powielanie mitów opartych na doswiadczeniach ludzi którzy zakładają najtańsze zamienniki.
michał80
Nowicjusz

Auto: Scirocco
3

26 Sty 2015, 20:25

michał80 napisał(a):Już od kilku lat zaglądam na forum ale dopiero teraz się zarejestrowałem bo większego debilizmu jeszcze nie słyszałem.
Długo tu nie zabalujesz bo za chamstwo dostajesz warna.
michał80 napisał(a):Mam 2 znajomych co jeżdżą b5 i nic nie wspominają o problemach z wahaczami , co więcej dla żony przywiozłem 2 lata temu b5 2000r. 1.9TDi z Niemiec i 60tyś przejechaliśmy (a ona nie patrzy, dziura czy nie dziura wszędzie wjedzie ) i 2 miesiące temu na szarpakach sprawdzane podczas przeglądu i wachacze trzymają się elegancko.
Zapisz się do księgi rekordów Guinessa.. Twoi znajomi mają Passaty, żona ma Passata, Ty masz Scirocco, zapewne 2.0 TDI albo 1.4 TSI więc sorry ale dla mnie jesteś po prostu fan VW i tyle..
Napisz mi jeszcze spalanie Passata i twojego Scirocco. Zapewne będzie to 5 l / 100..
michał80 napisał(a):Radzę omijać opinie takich domorosłych ekspertów, bo to powielanie mitów opartych na doswiadczeniach ludzi którzy zakładają najtańsze zamienniki.
To nie mity kolego, jestem z zawodu mechanikiem, w rodzinie jest Passat, znajomy miał Superba I generacji, Audi też były. Auta były chwalone np. Superb za jednostkę 1.8 T, Audi za dobre blachy ale zawias to był katorga..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

26 Sty 2015, 20:43

Koniu napisał(a):To nie mity kolego, jestem z zawodu mechanikiem, w rodzinie jest Passat, znajomy miał Superba I generacji, Audi też były. Auta były chwalone np. Superb za jednostkę 1.8 T, Audi za dobre blachy ale zawias to był katorga..

Czyli idąc twoim tokiem rozumowania to moja małżonka ( i wielu innych użytkowników) musi jeździć jakimiś nadzwyczajnymi egzemplarzami . Może papież je poświęcił ?
co 20k robisz zawias za 2k.

Daj spokój chłopie i oszczędź sobie wstydu .
michał80
Nowicjusz

0

26 Sty 2015, 20:47

mów sobie co chcesz ale mój dobry kolega ciągle płacze jakie te wahacze w A4 B5 są drogie mimo, że ten samochód jest swego rodzaju jego marzeniem, którego szukał długo w dobrym stanie i zapłacił więcej niż średnia cena z alledrogo ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
0

26 Sty 2015, 22:31

michał80 napisał(a):Daj spokój chłopie i oszczędź sobie wstydu .
Ja się nie muszę wstydzić za siebie bo nie bajkami zapracowałem sobie na "renomę" na tym forum.
michał80 napisał(a):Czyli idąc twoim tokiem rozumowania to moja małżonka ( i wielu innych użytkowników) musi jeździć jakimiś nadzwyczajnymi egzemplarzami . Może papież je poświęcił ?
Może po prostu kit wciskasz. Dalej nie odpowiedziałeś czym jeździsz.. czyżby TSI? :sly:
Koniu
Forumowicz VIP

0

26 Sty 2015, 22:57

Koniu napisał(a):Może po prostu kit wciskasz. Dalej nie odpowiedziałeś czym jeździsz.. czyżby TSI? :sly:

No przepraszam, ale moim zdaniem to ty kit wciskasz. Jeśli ktoś wydaję 2tysie na naprawę zawieszenia i wytrzymało 20tyś.km, to czym prędzej radził bym zmienić i mechanika i dostawce części. Nawet jeśli mieszkają we Wrocławiu.
Na tle innych aut to zawieszenie w Polsce może i wypada słabo, ale to wina kiepskich dróg, a nie samego zawieszenia, ponieważ w Niemczech i innych krajach, robi duże przebiegi bez wymiany i to nie bajki, a fakt.
No i co ma do tego jaki ma silnik? Może i nawet mieć 1.4TSI i co z tego? Nie on jedyny tym jeździ.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
4

26 Sty 2015, 23:12

pkc napisał(a):No przepraszam, ale moim zdaniem to ty kit wciskasz.
Ty też się już nie pogrążaj :mrgreen:
pkc napisał(a):Jeśli ktoś wydaję 2tysie na naprawę zawieszenia i wytrzymało 20tyś.km, to czym prędzej radził bym zmienić i mechanika i dostawce części.
Czyli co gość ma sam siebie zmienić? :mrgreen:
A Superba była brana przez firmę (jeździł jeden gość) i w serwisie tylko była robiona. Później odkupił i gdy zawias odezwał się drugi raz, opylił to.
pkc napisał(a):w Niemczech i innych krajach, robi duże przebiegi bez wymiany i to nie bajki, a fakt.
Większe, nie az takie duże..
pkc napisał(a):Może i nawet mieć 1.4TSI i co z tego?
Może, nikt mu nie zabroni. Tylko taka osoba nie jest dla mnie wiarygodna bo ma VW tylko dlatego że to VW.
Koniu
Forumowicz VIP

0

26 Sty 2015, 23:30

Ja już bastuje... zbyt mocno lubię kaskę żeby ją wywalać w błoto używając fajnych aut :D

pkc napisał(a):Na tle innych aut to zawieszenie w Polsce może i wypada słabo, ale to wina kiepskich dróg, a nie samego zawieszenia, ponieważ w Niemczech i innych krajach, robi duże przebiegi bez wymiany i to nie bajki, a fakt.

Zapomniałeś dodać tekst wieśwagenowy że sa sztuki które nawet przejechały 70k.km.

Powiedz mi czemu np: pewne auto intensywnie upalane torowo używane też na drodze (ma homologację) zrobiło 40tyś.km. bez wymiany wahaczy a wszystkie są alu...???
Dodam tylko że jego jeden dzień na torze=pół roku na drodze...
A czemu w innych markach alu zawiaski wytrzymują dużo a nawet bardzo dużo czy tam jest inne amelinium :D a może wieśwagen dał ciała ???
szybki
Moderator - Tuning

0

26 Sty 2015, 23:31

Koniu napisał(a):Dalej nie odpowiedziałeś czym jeździsz.. czyżby TSI?

Ależ chłopcze mój malinowy , ty masz jakieś kompleksy ?
Po co przechodzisz z tematu zawieszenia wielowahaczowego VAG na temat tego czym aktualnie jeżdżę i co mam pod maską ?
:lol:
Nie przywiązuję się do marek
michał80
Nowicjusz

0