szybki napisał(a):dzida uspokój się stałeś się ortodoksyjny JDMowiec a jak miałeś zdjęcie hjundka to inny byłeś
![Mr. Green :mrgreen:]()
Lovato atakuje mnie to odpowiadam tylko
eee tam dalej polecam Hyundaie/Kie, a omijam Toyoty, których nie znam
![Szczęśliwy :D]()
No i wypisuje wszystkie typowe usterki Lexa jak ktoś zapyta
![OK :ok:]()
Nie kłamię też w kwestii spalania
![Uśmiechnięty :)]()
Ale co zrobić jak mam pełną skrzynkę wiadomości priv nt Lexa
tom4sh napisał(a):Stwierdzam tylko fakty - pełno ludzi jakoś jeździ tymi autami i nie słyszę, aby ciągle coś serwisowali. Poszła fama, bo kilka się rozsypało i namiętnie powtarzacie to samo, że 2.0 to kupa.
Awaryjność to duży odsetek awarii, a nie, że wszystkie padają - u mnie w firmie padały Octavię 2,0TDI, więc wiem co piszę
![Wink ;)]()
Lovato34 napisał(a):Też to zauważyłem..Golfów V GTI z silnikiem 2,0 TFSI pełno jak grzybów po deszczu, 2,0 tdi chyba tyle samo co 1,9 tdi.
i to ma być wyznacznik trwałości?
![Śmiech :lol:]()
a może dlatego pełno, że to najpopularniejsza marka w EU, a awarie wyszły po czasie?
Jak trzeba być zaślepionym marką aby polecać 2,0TDI - ja np nigdy w życiu nie poleciłbym Lexa z dieslem, bo to szmelc i potrafię to przyznać
![Uśmiechnięty :)]()
...a też pełno zadowolonych użytkowników
Lovato34 napisał(a):Obok mnie listonosz jeździ Jettą TSI
kolega ma Jettę 1,4TSI z 2008r. ale zbyt niski przebieg (40tys.) aby cokolwiek powiedzieć - póki co spoko ale zwróciłem mu uwagę na rozrząd
Lovato34 napisał(a):gratuluje wyboru Lexusa 14 letniego
jak ktoś opisuje auta rocznikiem to nie powinien wypowiadać się jako doradca
![Zmieszany :?]()
serio - wałkowane 1000x tutaj
Lovato34 napisał(a):ciekawe, kto to naprawi, na jakich częściach, ile opłaty wyniosą, ile będzie palić itd..
Nie mam więcej pytań..
typowy Januszowy idiotyczny argument - eeee tam kupie Ałdi, naprawie u Wieśka
jak ktoś kto ma bakcyla do modzenia może wypisywać takie coś
kilka razy dawałem CI przykłady cen ale ty dalej wypisujesz jakieś kretyńskie Januszowe śpiewki... Ja mieszkam w 25tys. mieście i nie mam problemu z serwisem, a ludzie z padniętym DSG muszą jeździć 150km... (mogę Ci wkleić wczorajszą konwersację z jedną osobą na facebooku)
Lovato34 napisał(a):jak ktoś brednie wypisuje o tym że ktoś nie ma pojęcia o motoryzacji bo wypatrzył sobie Audi
o właśnie - tutaj Twoje posty co do Lexa pasują idealnie
![Mr. Green :mrgreen:]()
Audi jest dobre dla laika patrz drugi cytat wyżej - reprezentujesz ich
Teraz bez jaj - siedziałeś kiedyś w jakimkolwiek, że zabierasz głos? Proszę o konkretną odpowiedź bez której dyskusja w innych tematach czy na priv jest bezcelowa ![Uśmiechnięty :)]()
Do autora:Po raz któryś powtarzam czego nie widzi
Lovato. Szukałem auta do 20k i podszedłem do tego skrupulatnie. Oglądałem takie jak A4 B6 1,8T, BMW e46, czy właśnie Lexus. Ja mam jakąś skalę porównawczą, bo nie wyobrażałem sobie, że wydaję kupę kasy na coś co mi się nie spodoba. Musiałem spróbować audi, bo tyle osób chwali ale nie przekonało mnie to. Skoro tego nie może zaakceptować
Lovato to jego problem i ból d***, że ktoś po prostu inaczej ocenia samochody i się, śmieje, że co ludzie widzą w 15 letnim Lexusie, a podnieca się nad swoim równoletnim golfem...
Żeby nie było w pierwszym poście napisałem, że 1,8T jest ok ale musiały być jakieś sapy od niego, bo opisałem swoje odczucia co do całokształtu
btw:
Ostatnio pod supermarketem byliśmy z kolegą jego Saabem 9-3 1,9/150KM. Spotkaliśmy jego kolegę, który kupił A4 B6 1,9TDI 131KM.
1. Oczy mu się świeciły na Saaba od początku
2. Jak dowiedział się za jaką cenę kupił kolega saaba, a ile dał on za Audi to jeszcze bardziej zazdrościł (18k vs 21k+dwumasa)
3. Uierał się, że ma S-Line co oczywiście nie stało koło tego
4. Miał Golfa II więc musiał kupić Audi, bo to oczywisty wybór dla użytkownika VW, bez obejrzenia innych opcji
Brat cioteczny tego kolegi ma Audi A4 B5 - powiedział, że lepiej jeździło mu się Mercedesem 190, a Saab to kosmos (jego słowa) - też ma ból i chce zmieniać Audi najprawdopodobniej na Mecredesa C-klasę
Podsumowując:Ludzie najczęściej marzą o czymś fajnym (i nie mam wcale na myśli JDM) ale z reguły myślą "
a kto to naprawi" i kupują coś typowego oszukując się jakie to wspaniałe (już nawet nie VW). Grunt to się rozeznać jak to jest w rzeczywistości i co komu przypasuje
![OK :ok:]()