Audi A4 do 25tys zł.

07 Lis 2015, 00:08

nie dość, że za tani, z przebiegiem dla typowego Janusza, to z najgorszym silnikiem ostatnich lat ;)

Tak się nakręciliście na te 2.0 tdi i w kółko to samo klepiecie, a jakoś na ulicach tego nie widać i w większości ludzie jeżdżą 2.0 tdi i jakoś nie mają problemów.

Powtarzany stereotyp i poszerzany.
tom4sh
Nowicjusz

Auto: .

07 Lis 2015, 00:10

tom4sh napisał(a):Tak się nakręciliście na te 2.0 tdi i w kółko to samo klepiecie, a jakoś na ulicach tego nie widać i w większości ludzie jeżdżą 2.0 tdi i jakoś nie mają problemów.

to kup, przecież to są najtańsze wersje - okazja :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Lis 2015, 00:18

to kup, przecież to są najtańsze wersje - okazja :ok:

a czy ja kupuję?
Stwierdzam tylko fakty - pełno ludzi jakoś jeździ tymi autami i nie słyszę, aby ciągle coś serwisowali. Poszła fama, bo kilka się rozsypało i namiętnie powtarzacie to samo, że 2.0 to kupa.
tom4sh
Nowicjusz

07 Lis 2015, 00:27

tom4sh napisał(a):Tak się nakręciliście na te 2.0 tdi i w kółko to samo klepiecie, a jakoś na ulicach tego nie widać i w większości ludzie jeżdżą 2.0 tdi i jakoś nie mają problemów.

Pewnie że nie mają :mrgreen:
To jest mit... :ok:
dzida uspokój się stałeś się ortodoksyjny JDMowiec a jak miałeś zdjęcie hjundka to inny byłeś :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

07 Lis 2015, 00:40

Wreszcie jakaś normalna osoba na tym forum :ok:
Też to zauważyłem..Golfów V GTI z silnikiem 2,0 TFSI pełno jak grzybów po deszczu, 2,0 tdi chyba tyle samo co 1,9 tdi..
Obok mnie listonosz jeździ Jettą TSI
także bajki na dobranoc..co niektórym opinie onetowe wyprały mózgi ale co zrobić..
Chyba zrobie kiedyś ankietę i popytam gości co jeżdzą w grupie VW 2,0 TDI, TSI itd..czy co miesiąc remontują te auta, tylko nie wiem czy nie popatrzą na mnie jak na idiotę..
I gratuluje wyboru Lexusa 14 letniego z silnikiem 3,0 L którego jest kilka w województwie ciekawe, kto to naprawi, na jakich częściach, ile opłaty wyniosą, ile będzie palić itd..
Nie mam więcej pytań..
do Mike1735 mam prośbę by zobaczył kto tak na prawdę pierwszy zaczął te przepychanki słowne..nie wydaje mi się żebym to ja był..
Ja mam taką naturę że albo polecam coś i ktoś z tego korzysta albo nie ale nie neguje innych, natomiast jak ktoś brednie wypisuje o tym że ktoś nie ma pojęcia o motoryzacji bo wypatrzył sobie Audi :D To nie mam pytań i fakt szkoda czasu...na dalsze komentarze.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2015, 00:58

a tą stronkę http://vwszrot.pl ktoś prowadził dla jaj tudzież z nadmiaru wolnego czasu oraz zamiłowania do dzieł fantastycznych? :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prowadzenie samochodu na głodzie
    Wielu kierowcom zdarza się prowadzić samochód, odczuwając głód, co skutkuje zmęczeniem oraz obniżoną koncentracją. Żeby tego uniknąć, część osób decyduje się na jedzenie w samochodzie, co jest równie ...

07 Lis 2015, 00:59

Lovato34 napisał(a):I gratuluje wyboru Lexusa 14 letniego z silnikiem 3,0 L którego jest kilka w województwie ciekawe, kto to naprawi, na jakich częściach, ile opłaty wyniosą, ile będzie palić itd..
Nie mam więcej pytań..

Wiesz co czasem warto wyróżnić się z tłumu a nie jeździć stuningowanym golfem IV 1,8 turbo których jest pełno na ulicach. Lexusy generalnie aż tak wiele nie palą jak na pojemność i na bank palą mniej niż nie jedno Audi czy VW z porównywalnym silnikiem. Auto to (lex) praktycznie wcale się nie psuje a do tego jest teraz internet i kupisz części bez problemu bo to nie jest PRL gdzie dostęp do części był ograniczony. :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

07 Lis 2015, 01:02

Lovato34 napisał(a):I gratuluje wyboru Lexusa 14 letniego z silnikiem 3,0 L którego jest kilka w województwie ciekawe, kto to naprawi, na jakich częściach, ile opłaty wyniosą, ile będzie palić itd..

Muszę sprostować Twoją wypowiedź bo :D dzida jeździ autem z silnikiem 2,0 co do reszty miałem coś napisać ale nie napiszę bo widać że nic nie widać :mrgreen:
A ten żart ze skomplikowana konstrukcją i częściami jest debeściak :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

07 Lis 2015, 01:05

szybki napisał(a):Muszę sprostować Twoją wypowiedź bo dzida jeździ autem z silnikiem 2,0 co do reszty miałem coś napisać ale nie napiszę bo widać że nic nie widać

szybki koledze Lovato chodziło chyba o link do Lexusa GS300 którego wkleiłeś a ten jest naprawdę kozacki :naughty:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

07 Lis 2015, 02:02

szybki napisał(a):dzida uspokój się stałeś się ortodoksyjny JDMowiec a jak miałeś zdjęcie hjundka to inny byłeś :mrgreen:

Lovato atakuje mnie to odpowiadam tylko :mrgreen:
eee tam dalej polecam Hyundaie/Kie, a omijam Toyoty, których nie znam :D No i wypisuje wszystkie typowe usterki Lexa jak ktoś zapyta :ok: Nie kłamię też w kwestii spalania :)
Ale co zrobić jak mam pełną skrzynkę wiadomości priv nt Lexa :mrgreen:

tom4sh napisał(a):Stwierdzam tylko fakty - pełno ludzi jakoś jeździ tymi autami i nie słyszę, aby ciągle coś serwisowali. Poszła fama, bo kilka się rozsypało i namiętnie powtarzacie to samo, że 2.0 to kupa.

Awaryjność to duży odsetek awarii, a nie, że wszystkie padają - u mnie w firmie padały Octavię 2,0TDI, więc wiem co piszę ;)

Lovato34 napisał(a):Też to zauważyłem..Golfów V GTI z silnikiem 2,0 TFSI pełno jak grzybów po deszczu, 2,0 tdi chyba tyle samo co 1,9 tdi.

i to ma być wyznacznik trwałości? :lol: a może dlatego pełno, że to najpopularniejsza marka w EU, a awarie wyszły po czasie? :D
Jak trzeba być zaślepionym marką aby polecać 2,0TDI - ja np nigdy w życiu nie poleciłbym Lexa z dieslem, bo to szmelc i potrafię to przyznać :) ...a też pełno zadowolonych użytkowników

Lovato34 napisał(a):Obok mnie listonosz jeździ Jettą TSI

kolega ma Jettę 1,4TSI z 2008r. ale zbyt niski przebieg (40tys.) aby cokolwiek powiedzieć - póki co spoko ale zwróciłem mu uwagę na rozrząd :ok:

Lovato34 napisał(a):gratuluje wyboru Lexusa 14 letniego

jak ktoś opisuje auta rocznikiem to nie powinien wypowiadać się jako doradca :? serio - wałkowane 1000x tutaj

Lovato34 napisał(a):ciekawe, kto to naprawi, na jakich częściach, ile opłaty wyniosą, ile będzie palić itd..
Nie mam więcej pytań..

typowy Januszowy idiotyczny argument - eeee tam kupie Ałdi, naprawie u Wieśka :mrgreen:
jak ktoś kto ma bakcyla do modzenia może wypisywać takie coś :?
kilka razy dawałem CI przykłady cen ale ty dalej wypisujesz jakieś kretyńskie Januszowe śpiewki... Ja mieszkam w 25tys. mieście i nie mam problemu z serwisem, a ludzie z padniętym DSG muszą jeździć 150km... (mogę Ci wkleić wczorajszą konwersację z jedną osobą na facebooku)

Lovato34 napisał(a):jak ktoś brednie wypisuje o tym że ktoś nie ma pojęcia o motoryzacji bo wypatrzył sobie Audi :D

o właśnie - tutaj Twoje posty co do Lexa pasują idealnie :mrgreen: Audi jest dobre dla laika patrz drugi cytat wyżej - reprezentujesz ich :ok:

Teraz bez jaj - siedziałeś kiedyś w jakimkolwiek, że zabierasz głos? Proszę o konkretną odpowiedź bez której dyskusja w innych tematach czy na priv jest bezcelowa :)

Do autora:

Po raz któryś powtarzam czego nie widzi Lovato. Szukałem auta do 20k i podszedłem do tego skrupulatnie. Oglądałem takie jak A4 B6 1,8T, BMW e46, czy właśnie Lexus. Ja mam jakąś skalę porównawczą, bo nie wyobrażałem sobie, że wydaję kupę kasy na coś co mi się nie spodoba. Musiałem spróbować audi, bo tyle osób chwali ale nie przekonało mnie to. Skoro tego nie może zaakceptować Lovato to jego problem i ból d***, że ktoś po prostu inaczej ocenia samochody i się, śmieje, że co ludzie widzą w 15 letnim Lexusie, a podnieca się nad swoim równoletnim golfem...
Żeby nie było w pierwszym poście napisałem, że 1,8T jest ok ale musiały być jakieś sapy od niego, bo opisałem swoje odczucia co do całokształtu :ok:

btw:
Ostatnio pod supermarketem byliśmy z kolegą jego Saabem 9-3 1,9/150KM. Spotkaliśmy jego kolegę, który kupił A4 B6 1,9TDI 131KM.
1. Oczy mu się świeciły na Saaba od początku
2. Jak dowiedział się za jaką cenę kupił kolega saaba, a ile dał on za Audi to jeszcze bardziej zazdrościł (18k vs 21k+dwumasa)
3. Uierał się, że ma S-Line co oczywiście nie stało koło tego
4. Miał Golfa II więc musiał kupić Audi, bo to oczywisty wybór dla użytkownika VW, bez obejrzenia innych opcji

Brat cioteczny tego kolegi ma Audi A4 B5 - powiedział, że lepiej jeździło mu się Mercedesem 190, a Saab to kosmos (jego słowa) - też ma ból i chce zmieniać Audi najprawdopodobniej na Mecredesa C-klasę

Podsumowując:
Ludzie najczęściej marzą o czymś fajnym (i nie mam wcale na myśli JDM) ale z reguły myślą "a kto to naprawi" i kupują coś typowego oszukując się jakie to wspaniałe (już nawet nie VW). Grunt to się rozeznać jak to jest w rzeczywistości i co komu przypasuje :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

07 Lis 2015, 16:36

Dobra panowie... raczej chodziło mi o pomoc w wybraniu auta, a nie wymądrzania się kto wie lepiej :)

Napiszcie mi coś więcej na temat LPG:
1. Które auta (silniki) nie tolerują gazu.
2. Jak z użytkowaniem zimą.
3. Czy wozicie koło zapasowe (jeśli nie - co w zamian).
4. Jak sprawdzić auto z instalacją LPG (na co zwrócić uwagę).
5. Jak długo silniki wytrzymują na gazie.
6. Jakie instalacje najlepsze.
maciejmacku
Początkujący

Prawo jazdy: 22 12 2010
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Renault Megane III
Silnik: 1.4 TCe
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

07 Lis 2015, 18:54

mike1735 napisał(a):a tą stronkę http://vwszrot.pl ktoś prowadził dla jaj tudzież z nadmiaru wolnego czasu oraz zamiłowania do dzieł fantastycznych? :mrgreen:

Czytałem kiedyś. Jakieś jednostkowe przykłady, problemy, czy grupowe, bo kilkanaście osób znalazło się z podobnym problemem są na wyrost.
Prawda jest taka, że o aucie mówi się praktycznie tylko wtedy jak coś się popsuje i wtedy jest wielka afera i nagabywanie innych, bo, np. ktoś tak miał, drugi też, trzeci słyszał, czwartemu wujek się skarżył itd. A ile jest zadowolonych kierowców ze swoich w tym przypadku 2.0 tdi i po prostu nie narzekają ani nie udzielają się na forach i nie płaczą?
Kolejna rzecz to różne typy kierowców, są normalni przeciętni, którzy jeżdżą autem bo jeżdżą, inni czasem powariują, kolejni jeżdżą powiedzmy szybko i często nie przepisowo, ale nie katują specjalnie auta, a jest też grupa użytkowników, która wyciska z aut na maxa i przepala, więc tacy niech sobie kupują wyścigówki, czy inne sportowe auta ze sprawdzonymi jednostkami pod względem olbrzymiego wysilenia itd., a nie takiego diesla, który ma być ekonomiczny w trasie i przy prawidłowej eksploatacji oraz dbałości służyć kilka lat.
tom4sh
Nowicjusz