Audi A6 Problem z komputerem ? Oil pressure

26 Lut 2010, 10:30

Witam. Mam problem z zapalona kontrolka ciśnienia oleju, ktora swieci na czerwono. Wczesniej zapalała sie i gasła, teraz niestety pali sie non stop. Poziom oleju jest dobry, silnik pracuje normalnie. Czy przyczyna tego moze byc to, ze po wymianie oleju nie zgasiłem komputerowo serwisu, czy to cos innego ? Zapaliły sie kontrolki od haka i hamulcy ale te zaraz zgasły. Auto stoi w serwisie ale nic nie moga mi powiedziec do poniedzialku. Co moze byc przyczyna ?

Audi a6 - 2004
2.0 Tdi 140KM
180 Tys przebiegu
goslas90
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie
  • 26 Lut 2010, 13:17

Jeżeli zaświeciła ci się inspekcja olejowa to trzeba ją wykasować. Sama wymiana oleju nic nie pomoże. W niektórych Adicach można to zrobic samemu.
    Jeżeli jest Audi z roku 1996 lub 1997, to niestety trzeba to zrobić przez komnputer. Jeżeli jest to Audi z roku 1997- 1999, to trzeba wcisnąć i przytrzymać prawy przycisk w zestawie wskaźników, włączyć zapłon, puścić przycisk, na wyświetlaczu wyświetli się napis "Service oil". Wyciągnąć lekko do siebie lewy przycisk i trzymac go do momentu aż napis zniknie i ukaża się kreski - - - . A jeżeli jest to Audi od 2000 roku w zwyż, to ręcznie można skasowac tylko inspekcję serwisową.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, czy wiesz, kiedy wyprzedzasz?
      Wyprzedzanie sprawia problemy wielu kierowcom. Często można zaobserwować łamanie przepisów ruchu drogowego przez osoby wykonujące ten manewr. W niektórych sytuacjach kierujący nie zdają sobie nawet sprawy, że ...