I jak będziesz sprowadzal to do pojemności 2.0 masz akcyzę 3,1% a powyżej 2.0 jest 18,6%. Przy aucie wartości 30000zl policz sobie jakie to są pieniądze.
Kao - jadąc dzisiaj do pracy miałem spalanie 3,5l/100km... ale to nie o to chodzi, by jechać autostrada 90km/h na 6-tce, zresztą dla silnika i dwumasy to nic dobrego. Osobiście nie wrzucam 6-tki poniżej 110km/h. Średnie mam 6l/100km.
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Jak zaplanować powrót z wakacji? Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...
Dziewczyny nie drapcie się bo będą podjęte kroki administracyjne. Co do dynamiki 2.0 w e60 miałem tą mocniejszą i mi się jezdziło przyjemnie, reakcja na gaz momentalna, wyprzedzać było czym, książkowo masz 8s do sety więc jeżeli to wynik przeciętny to nie wiem jaki jest dla Ciebie dobry
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Dla mnie dobry to 6s do sety, jesli juz mowimy o 0-100 km/h Ale tak jak pisze to subiektywne odczucia, dla drugiego ten 177km moze byc calkiem dynamiczny. W tej cenie mozna znalezc e90 lci 320d.
duzy90 napisał(a):Dla mnie dobry to 6s do sety, jesli juz mowimy o 0-100 km/h
Gdyby to było tajie proste czyli cyferki=odczucia=realne jechanie a to niestety często bywają skrajne różnice.
P.s.
Ostatnio testowałem zwykłe mocne dd v8 które w/g cyferek miało być wolniejsze od wiele ambitniejszego dd też v8 no i ...lipa cyferki swoje, stronki z porównaniami swoje a życie swoje
@Szybki Akurat o cyferkach i 0-100km/h pierwszy napisal Kao. Ja to wiem co napisales. A odpowiedzialem dla ogolnego pogladu, bo np moim starym 1.8t@ 240 KM 340NM jezdzilo sie duzo lepiej niz tym e60 520d i byl znacznie bardziej dynamiczny. No ale to 60 KM wiecej i masa troche mniejsza.
Ostatnio edytowany przez Kao, 26 Kwi 2019, 07:49, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Off top
Ja jeżdżąc 100-140km w trasie , to 177km dla mnie wystarczy zupełnie i jeszcze będę miał zapas mocy przy wyprzedzaniu samochodów. I zdecyduje się jednak na manula skrzynie.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.