Autko w gazie za 3 tysiace dla studentka

28 Maj 2013, 08:38

Ja dodam jeszcze Peugeota 306.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

28 Maj 2013, 09:15

Ja właśnie lubie te potworki. Możesz nimi gnać ile chcesz bo przy wciśnietym w podłogę gazie i tak nie spali ci więcej niż 10 litrów:)
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81
Auto: Nie mam

28 Maj 2013, 17:09

nie powiem fajne sa te 306 :) ale kurcze rocznikowo juz staruszki a bynajmniej ja tak mysle im starsze tym szybciej moze cos pierdynkac :)

Ile moze mniej wiecej kosztowac mnie ubezpieczenie np seicento 1.1 ?
Jestem młodym kierowca, prawko mam od miesiaca :) a to bedzie moja pierwsza furka :)

Aaaaa i jeszcze jedno mistrzowie :D chcialbym zalozyc jak zaoszczedze gaz do seicento 1.1 oplaca sie ?:)
Ogolnie to jest tak ze dzisiaj jedzie braciak mi do niemczech z kumplami i doradzil mi abym kupil pewnego benzyniaka z niemczech (a oni sie znaja na samochodach) i dopiero pewny gaz niz pchac sie w Polsce z niepewnym gazem.

Nie powiem tyle opinii tyle roznych ze zglupialem ;)
Marcello
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 04 2013
Auto: nie mam

28 Maj 2013, 19:43

Najpierw musisz sobie policzyć, czy w ogóle zwróci ci się koszt instalacji gazowej. Wszystko zależy od tego czy będziesz dużo jeździł autem. Co do wysokości ubezpieczenia to w sieci jest sporo porównywarek, gdzie możesz sobie policzyć.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

28 Maj 2013, 19:51

a najlepiej to w ogóle iść do jakiejś agencji, tam ci wszystko powiedzą gdzie bedziesz miał najtaniej
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81
Auto: Nie mam

28 Maj 2013, 20:33

Cena ubezpieczenia w Twoim przypadku będzie kształtowana głównie przez Twoje doświadczenie jako kierowca i Twój wiek. Mówisz, że jesteś młodym kierowcą a z wątku wnioskuje, że masz raczej poniżej 25 lat. A z tego co się orientuje to są najważniejsze czynniki zwyżkujące kwotę OC. Niewielkie różnice w pojemności silników aż tak bardzo na cenę OC nie wpłyną (chyba, że mówimy o silnikach ponad 2.0, ale takie Cię raczej nie interesują :wink:). A i sama cena zależy od konkretnej ubezpieczalni, wszędzie inaczej. Co do 306 to bardzo udane samochody, jeden z ostatnich chyba Peugeotów... Nie sugerowałbym się tak sztywno rocznikiem, bo rok produkcji nie oznacza wcale faktycznego stanu samochodu, zależy od poprzedniego właściciela (właścicieli), czy autko było zadbane czy nie. A o zbadanie jego stanu musisz już zadbać sam.
Wiadomo, każdy będzie polecał Ci to co uważa za słuszne. A wybrać musisz sam.

Jak dla mnie seicento to naprawdę świetne auto do miasta, bo ma wszystko to co trzeba do jazdy w takim cyklu, plus śmiesznie tanie części i naprawdę prosta konstrukcja, żeby nawet samemu o coś zadbać i przede wszystkim niskie spalanie. Chyba, że oczekujesz od auta czegoś więcej, to wyżej podawano już ciekawe propozycje :D
Ostatnio edytowany przez gizzah01 28 Maj 2013, 20:41, edytowano w sumie 2 razy
gizzah01
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Peugeot 106 II
Silnik: 1.5D 57KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już osiem wersji MINI dostępnych z napędem na cztery koła
    Wraz z trafiającym do sprzedaży w marcu nowym modelem MINI Paceman, oferta wersji MINI z napędem na cztery koła powiększy się do ośmiu, łącznie z dwiema wersjami John Cooper Works. Auta MINI od zawsze oferowały kierowcy niezrównaną ...

28 Maj 2013, 21:27

OC będzie w granicach 800-1000zł ale wszystko zależy od ubezpieczalni.
Ja osobiście z kwotą 3000zł nawet nie kupował bym auta za granicą,same opłaty wyjdą Ci około 1500zł plus transport/koszty paliwa a gdzie auto?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

28 Maj 2013, 22:33

Niby powiedzial mi brat ze gadal ze swoim szwagrem :D co jezdzi 10 lat, to spokojnie za same autko 2-2,5 tys znajdzie fajnego seja 98-01 rok ;) plus do tego te oplaty niby ma wyjsc kolo 3 albo lekko przekroczyc, ja sie kolego nie znam :D jestem zielony xd

Autkiem jednak bym chcial pojezdzic tak z 5 lat :) dlatego zainwestowalbym w gaz :)
Marcello
Nowicjusz

29 Maj 2013, 07:45

Opłaty za sprowadzone auto to minimum 1500zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

29 Maj 2013, 13:42

wlasnie chodza po niemczech i maja do mnie zadzwonic ;) to Ci napisze co wybrali i ile mi to wyszlo ;)
Marcello
Nowicjusz