Witajcie Drodzy Użytkownicy!
Zwracam się od Was z prośbą o pomoc w wyborze samochodu. Samochód ma być do codziennej jazdy, dziennie około 35km w weekendy odpoczynek
![Wink ;)]()
Głównie myślę o jakimś oszczędnym dieselu, ale nie jest to warunek konieczny. Jeżdżę różnymi autami, ale nadal nie swoimi, będzie to moje pierwsze auto. Chciałbym bym się pierwszym autem jakoś nie zraził, chciałbym by było na jakiś dłuższy czas, bym mógł powoli dłubać sobie przy nim i "upiększać" - mam nadzieję, że rozumiecie
![Wink ;)]()
Samochody, które rozważałem/rozważam, ale chciałbym poznać wasze opinie, doświadczonych graczy w tym rynku:
- Alfa 156 1.9 JTD - Bardzo podoba mi się linia, stylistyka, wnętrze, wersje z drewnianą kierownicą, ale obawiam się, że te samochody są już zajeżdżone, styrane i jednak coś może zacząć się sypać.
- Skoda Octavia I - według mnie racjonalny wybór, tanie w eksploatacji a i stylistyka nie najgorsza
- Golf IV - stonowany, podobnie jak Octavia według mnie bezpieczny wybór ale nudny
- Volkswagen Passat - Popularny, mający coś w sobie, ale chyba zwyczajnie mi się przejadł
- Ford Mondeo MK3 - podoba mi się i tyle
![Wink ;)]()
ale z opiniami jest średnio
- Audi A3 - samochód nad którym rozmyślam najdłużej i wydaje mi się, że ono najbardziej trafia od mnie
- Starsze Civici mi się podobają, ale obawiam się, że trzeba by w nie włożyć drugie tyle, co sam samochód wart.
- Calibr się zwyczajnie boję, wydaje mi się, że to spore ryzyko.
Może uznacie że wybrzydzam, ale zwyczajnie mi się nie śpieszy, więc powoli obserwuję, oglądam, przyglądam się, czytam forum. Nie ukrywam, że to Alfa 156 budzi we mnie największe pozytywne "wibracje" ale się zwyczajnie obawiam. Chciałbym znaleźć coś ciekawego, co nie ma sławy dresowozu, ekstra byłoby jakieś Coupe, ale zdaje sobie sprawę, że w tej cenie ciężko.
Będę Wam bardzo wdzięczny za jak największą liczbę pomysłów i propozycji. Liczę na Was Panowie
![Wink :wink:]()