Auto do 1200zł !!

21 Paź 2013, 19:04

ladril napisał(a):Gdybym chcial rower to zakupilbym rower.. prosze powstrzymac sie od zbednych komentarzy

Ale to nie jest zbędny komentarz, musisz mieć świadomość że za tą cenę to przeciętny rower jest, a nie samochód więc musisz baaaaaardzo baaaardzo uważać, bo ryzyko że wtopisz kasę na coś co częściej będzie stać niż jeździć (rower tu mógłby okazać się pewniejszym środkiem transportu) jest bardzo duże. Czytaj ze zrozumieniem co napisałem, masz tam konkretne rady co do swoich typów.
Co do OC to nie ciesz się, że kupisz np z OC na pełny rok i będziesz z niego korzystał...Owszem, ale po zakupie towarzystwo ubezpieczeniowe zrobi rekalkulację i jak nie masz zniżek to przyjdzie Ci wyrównanie, więc na jedno wychodzi czy sam opłacisz czy kupisz z ubezpieczeniem.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

21 Paź 2013, 19:12

E tam... Zgłasza tylko do ubezpieczyciela,że jest nabywcą i nic nie dopłaci tylko może wyjeździć to polisę do końca. Sam 1,5 roku w tej sprawie dzwoniłem do Avivy,bo koleś co ode mnie kupował auto z ważną polisę OC,miał wątpliwości czy musi dopłacać. Później w PZU potwierdzili mi to w luźnej rozmowie.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

21 Paź 2013, 19:17

Wiesz...w miesiącu przerabiam ubezpieczeń kilka i co nie co mogę powiedzieć na ten temat :yes: ubezpieczalnia potrafi zrekalkulować składkę nawet za kilka dni...Owszem, czasami zdarza się, że robią tak jak napisałeś, ale zazwyczaj dotyczy to albo końcówki polisy,albo ktoś ma podobne zniżki i różnice niewielkie, przy sporej różnicy (a tutaj może ona wystąpić) prawdopodobieństwo rekalkulacji obstawiałbym 99:1, a szkoda by było napalić się na samochód np pomimo jego niedociągnięć "bo polisa jest długo" a za 2 tygodnie się załamać, że trzeba 80% wartości samochodu dopłacić. A od 1,5 roku wiele się zmieniło, choćby nawet cała ustawa ubezpieczeniowa. Teraz firmy mają dokładniejszy pogląd na sprawę, 2-3 lata temu był bałagan i pewne sprawy nie do końca ogarniali-teraz się to zmieniło.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

21 Paź 2013, 21:01

Cc 700 odpuść bo Maluch Cię wyprzedzi. Szukaj Tico bo jest ekonomiczne i dynamiczne .
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Paź 2013, 21:02

Polonez na gaz :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Paź 2013, 21:28

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Plus dla Poloneza.

Polonez jest bardzo dobrym wyborem, sporo części z Fiata 125p, jak ma silnik Rovera, to km nastukać może dość dużo :)

A i Jeżeli masz do wyboru starszego zwykłego, nie caro, to weź starszego z kołkowatymi oczami, lepsze blachy miały.

Ogólnie Polonez, to nie wyprodukowany koncept Lancii :) Więc coś z marek premium ma .Auto to nigdy nie było złe, dużo zależało od jednostki napędowej, te z Rovera są najczęściej poszukiwane.]

Co do OC, weź współwłaściciela, dziadek co ma ciągnik, motorower na siebie już ci zmniejszy zniżki nawet do 250 zł na rok. Na pewno w rodzinnie ktoś się znajdzie.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przez internet porównasz wszystkie oferty OC
    Internet jest narzędziem powszechnie wykorzystywanym w praktycznie każdej gałęzi gospodarki. Nie inaczej jest oczywiście w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych, jak np. obowiązkowe dla kierowców ubezpieczenie od odpowiedzialności ...

22 Paź 2013, 22:16

Buda Poldona to był koncept Giugiaro kierowany z początku dla Lancii, tego projektu Lancia jednak nie chciała i kupili to Polacy.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

23 Paź 2013, 06:57

No poldek z silnikiem Rovera to już wogóle bajka ale niestety bardzo mało ich zostało.
Polonez z kołkowatymi oczami to nic innego jak popularny Borewicz ale one z koleji trzymają cene.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2013, 09:13

Rzuć okiem na takie autka:
[link do Gumtree wygasł]

[link do Gumtree wygasł]

[link do Gumtree wygasł]
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

23 Paź 2013, 19:06

Barol napisał(a):No poldek z silnikiem Rovera to już wogóle bajka

Albo Wartburg 1.0 z czterosuwem VW to jest dopiero poezja :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Paź 2013, 20:50

Ibiza i Golf to ładne skarbonki beda :shock: wiem wiem większość aut za te pieniądze beda skarbonkami ale do takiej ibi czy gulfa trzeba bedzie dolozyc drugie tyle za ile sie go kupiło żeby "jakos" jezdzilo.
no kurde Wartburg tez trzyma cene skubany.
Ja do całej stawki dorzuce [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2013, 22:52

Polonez proponowany przez barola w tym wypadku jest dobrym rozwiązaniem.
Ja poradze Ci ejdnak byś póki co odpuścił zakup samochodu i dozbierał trochę grosza. Zapytasz dlaczego?
Już tłumaczę;p
Kupisz samochód za 1000zł, realnie patrząc władujesz w niego więcej niż zapłaciłeś.

Dozbierasz, kupisz coś za ok 2 tys. gdzie będzie o wiele większe prawdopodobieństwo, że samochód nie będzie wymagał aż tak znacznych nakładów, sumując zaoszczędzisz :)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

23 Paź 2013, 22:53

A i Fiata Uno można też rozpatrzyć.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne

24 Paź 2013, 08:15

Artur73 i reszcie dziękuje bardzo za sugestie i Linki

Artur, Citroen 1.1 ladny okaz ;) hmm
ladril
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Paź 2013, 10:00

Za 1200 kupić coś co jeździ i nie wymaga inwestycji jest prawie rzeczą niemożliwą. Kup rower i odkładaj kase.
"Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
asdmarek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 1921
Auto: BMW e30,e36,e34
Silnik: m20b25,m52b28,m51d25