Auto do 13 tys

16 Paź 2013, 06:36

Witam. Poszukuję jakiegoś ładnego autka do 13 tys zł. Chciałbym, aby było:

- w miarę możliwości ekonomiczne
- 5 drzwiowe
- nie wyglądające na zbyt stare
- wygodne

co możecie polecić? do tej pory upatrzyłem sobie: seat cordoba ii, renault megane ii, vw bora/passat, mazda 6
adyb007
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 08 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

16 Paź 2013, 08:49

adyb007 napisał(a):mazda 6

:shock: mam nadzieję że kolega raczy żartować?
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Paź 2013, 03:18

AkuQ napisał(a)::shock: mam nadzieję że kolega raczy żartować?

Nie jestem specjalistą od Madzi i ich rynku/cen. Ale za 13 tysięcy nie kupi??? Pytam poważnie bo nie wiem. Gdyby mnie ktoś spytał na ulicy od ilu startują to bym powiedział nawet 10/11 ale ich nie znam, więc nie wiem...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

17 Paź 2013, 07:20

To,że są w ogłoszeniach nie znaczy że się to do czegokolwiek nadaje...Mazda 6 i za 15 będzie złomem na kołach, jak nie zgonem technicznym to blacharskim, o co nie trudno w tym samochodzie. Co z tego że są za 11 jak np będzie dwumas i blacharka do zrobienia i już masz 16 tyś, nie mówiąc o jakimś pakiecie na start co w każdym egzemplarzu może wyjść typu rozrząd, czy jakiś pasek, czy tarcze z klockami, oleje,filtry etc.Znajomy za 15 kupił 6 mimo że ją odradzałem-po roku ma jej dość i szuka kolejnego Jelenia co ja przygarnie...
Źe szukasz samochodu, bo widzę, że sobie listujesz po cenie przegladając, a to pierwszy stopień by kupić spawanego z 2-3,,topionego,dziurawego,z przeszczepionymi numerami itd. Zdaj się na moje doświadczenie i zaczynaj szukać samochodów z połowy stawki cenowej i w górę-wtedy szanse na znalezienie czegoś co będzie samochodem a nie kupą złomu rosną. Bo większość u nas jest sprowadzona a jak się popatrzy na zagranicę to sprowadzone polskie po opłatach,sprowadzeniu i zarobku handlarzy są tańsze niż tam najtańsze w samym zakupie-uważasz że sprzedawcy dokładają ze swoich kieszeni lub mają układy?Jeśli tak to jesteś w wielkim błędzie. Ciągną tylko to co przypomina w miarę samochód i da się tanio zreanimować.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Od czego zależą ceny ubezpieczenia OC?
    Cena za ubezpieczenie OC nie jest określona w sposób jednolity. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe oferujące taką polisę komunikacyjną może brać pod uwagę przy wyliczaniu wysokości składki ubezpieczeniowej inne czynniki. ...
    Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
    Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...