Auto do 18 tys. 2006-2008

05 Lut 2014, 22:46

Witam serdecznie. Zglaszam sie do Was z prosba o poradę bo od tego przegladania aut mam juz Totalny metlik w glowie. Tak jak w temacie, poszukuje autka do 18tys pln, ktore skuzylo bedzie glownie do jazdy po miescie oraz 2x w miesiacu trasa ok 250km. Bardziej od osiagow licza sie dla mnie ekonomicznosc zarowno jesli chodzi o paliwo jak i serwis. Z dodatkowych rzeczy to koniecznie 5 drzwi, klima i hatchback. Za jakimi autkami wg Was najlepiej sie rozgladac? Po glowie chodza mi focus 2 i citroen c4. Jezeli ktorys z nich to w jakiej opcji silnikowej? Pozdrawiam!
pejcz1125
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Lut 2014, 10:01

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

znalazłem póki co takie oferty, czy któraś wg Was jest godna uwagi? Czy któraś można wyeliminować już na starcie?

Pozdrawiam!
pejcz1125
Nowicjusz

06 Lut 2014, 11:08

Wiekszosc jest zdecydowanie za tania!
Rozwazylbym 1. oferte i ew. bravo, bo wiem ze ten silnik dobrze sie sprzedawal jako nowy, a na rynku wtornym jest problem, bo jest za slaby i moze stad ta cena (+ przebieg > 200tys, oby nie wiekszosc na lpg).

Reszte bym odpuscil. Musisz sobie zdawac sprawe ze wybierajac najtansze egzamplarze z duzym prawdopodobienstwem zafundujesz sobie trupa, na ktorego i tak wydasz w sumie wiecej niz na auto kupione w normalnej cenie. Polecam zejsc z rocznika, a skupic sie na mniejszym przebiegu i pelnej dokumentacji serwisowania samochodu.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

06 Lut 2014, 16:09

Chcesz kupić auto czy złoma? :shock: Focus po lifcie za 19k :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Lut 2014, 16:22

to jak możesz to podaj jakieś sensowne wg Ciebie propozycje. Rozumiem, ze reszta to tez z dużym prawdopodobieństwem 'złomy'?
pejcz1125
Nowicjusz

06 Lut 2014, 16:34

Znalazłem takie:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.