Auto do 2,5 tyś do pracy.

29 Wrz 2012, 21:53

Moim zdaniem niepotrzebnie marnowałeś czas. Takie cuda się nie zdarzają, żeby w miarę zdrowe punto II oddać za takie pieniądze, w tej kwocie w miarę zadbane punto 1 generacji, owszem ;)
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

30 Wrz 2012, 13:22

No własnie,już po cenie widać że coś jest na rzeczy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2012, 15:13

Poszukaj Corsy B.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wiem że diesel ale zobaczyć nie zaszkodzi.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Paź 2012, 09:20

Jeśli pokrywę ma z tego silnika, to nie jest to D tylko TD i ma 67 km .. Fajny właściciel ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

01 Paź 2012, 13:48

Witajcie, kupiłem w końcu autko. Golf II 1.8 LPG. Kupiłem go dziś rano, pojechałem ze sprzedawcą do stacji kontroli pojazdów i sprawdziłem, chciałem zobaczyć czy zdrowy spod spodu. Fajnie się dogadałem, jeśli nie biorę to kończę przegląd i płacę 50 za sprawdzenie przez mechanika a jeśli biorę dopłacam 110 i wbijają mi przegląd w dowód. Autko od spodu zdrowe, jedyne czego się tam doszukał to lekko rdzewiejący przewód hamulcowy. Widoczny jest również delikatny wyciek z silnika ale mechanik powiedział że nie wiadomo czy to silnik, większa plama powyżej misy olejowej, oraz wilgotne przewody od wspomagania, jego zdaniem koszt około 200zł aby doprowadzić to do końca y cieszyć się sprawnym autem. Z racji iż od początku tygodnia jestem zabiegany, zapomniałem spytać o przebieg auta, na miejscu okazało się, że ma 310 000. Wg Pana mechanika, autko warte swojej ceny, chwalił golfy II, wspomniał nawet że są mniej awaryjne od 5. Poniżej wrzucam kilka fotek autka :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

co sądzicie. czekam na opinie :)
furja86
Początkujący

Auto: Toyota Auris I
Silnik: 2.0
Typ: SUV

01 Paź 2012, 15:03

Jak dla mnie dobrze się prezentuje, ciekawi mnie tylko ile dałeś - czy nie przepłaciłeś bo auta z tych roczników w fajnym stanie mają swoją cene.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - modele segmentu A czyli mistrzowie w miastach
    Małe samochody o długości do 3,5 metra, z niewielkim promieniem zawracania i małymi silnikami o mocy ok. 70 KM. To właśnie one najlepiej nadają się do jazdy po mieście. Są chętnie wybierane zarówno przez nabywców ...
    Centrum Testowania Silników Audi w Neckarsulm
    Uruchomienie nowego Centrum Testowania Silników w fabryce Audi w Neckarsulm oznacza oddanie do użytku najnowocześniejszych na świecie i najbardziej wydajnych urządzeń do badania jednostek napędowych. Centrum wyznacza ...

01 Paź 2012, 15:14

2650 + zrobiłem na miejscu przegląd za 165 :)
furja86
Początkujący

02 Paź 2012, 18:07

Witajcie,

już nacieszyłem się autem. Chodzi o tego świetnie wyglądającego golfa. Kupiłem go dokładnie 1.10, przeszedł badania techniczne o czym pisałem wyżej, przez drogę wydawał się okazem zdrowia, wszystko elegancko tak jak trzeba. Dziś rano auto nie odpalało. Udało mi się uruchomić samochód ale na benzynie, na gazie obroty spadały do zera i auto gasło. Podjechałem do mechanika który zajmuje się wyłącznie gazem, zaślepił mi otwór pod filtrem powietrza i auto chodziło normalnie ale tylko przez drogę do domu. Dosłownie przed chwilą chciałem coś załatwić, wsiadam o oczywiście powtórka z rozrywki, auto gaśnie na gazie, obroty spadają i zdycha, przez moment miałem również problem z odpaleniem auta na PB. Mechanik od gazu wspomniał że możliwe iż potrzeba wymienić reduktor co wiąże się z kosztem około 500zł. Nie mam już na to siły, auta potrzebuję na wczoraj a nie mam obecnie środków na naprawę, a nawet gdybym je znalazł to zastanawiałbym się nad naprawą. Moim zdaniem zostałem oszukany, nie mieści mi się w głowie, że już na drugi dzień auto zaczęło się sypać. Poradźcie mi co mam z tym fantem zrobić, auta potrzebuję pilnie, zastanawiam się również nad opcją odstąpienia od umowy kupna, poniżej udostępniam link do podpisanej umowy. czekam pilnie na wasze podpowiedzi.

Auto do 2,5 tyś do pracy.
furja86
Początkujący

02 Paź 2012, 18:32

Na fotkach wyglądał nieźle, ale widać rzeczywistość jest inna. Ja najpierw zadzwoniłbym do sprzedawcy lub ew. podjechał do niego (jak masz niedaleko), choć zapewne nic i tak nie zdziałasz. Sprzedający jako osoba prywatna nie musi się znać na samochodach, co innego handlarz i jakiegokolwiek bubla byś nie kupił to nie ma podstaw prawnych żeby czegokolwiek żądać w tego typu właśnie sytuacjach. Jedynie co możesz zyskać właśnie bezpośrednio negocjacjami ze sprzedającym.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM