Witam, pilnie szukam samochodu za niewielkie pieniądze. Zadaje sobie sprawę z tego, że za taką sumkę ciężko o "igłe" . Nie znam się zbytnio na samochodach , dlatego chciałbym zapytać na co głównie zwracać uwagę przy zakupie takiego antyku
![Wink ;)]()
Jeśli chodzi o moje wymagania, to chciałbym, żeby to było ekonomiczne auto, które pali do 20 pln ( LPG ) na 100 km (z obecnego cennika gazu , bo wiadomo, że ma zdrożeć ). Chciałbym, żeby troche wytrzymało jeszcze.
Ma służyć nie tylko do jazdy po mieście ale i na lekkie wypady. Wiem, że trzeba patrzeć w takich przypadkach na to, czy po prostu skręca, hamuje, czy nie zeżarła go rdza od spodu i czy nie ma na nadkolach i progach już jakiś wiekszych oznak raka.. Ostatnio spotkałem znajomego mechanika, to mówił, że lepiej niemca znaleść bo sie nie rozsypią od razu.. Podobają mi się samochodziki Daewoo też i Renault
Chodzi mi o samochód z woj. Świętokrzyskiego tak do 30-40 km od Kielc.
Oto co znalazłem po ogłoszeniach:
Niemcy:
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł] - komis
[link do oferty na Olx wygasł]Daewoo:
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł] ??? cena szokuje
[link do oferty na Olx wygasł] - wizualnie super jak dla mnie
inne:
[link do oferty na Olx wygasł] - fajny z wyglądu, ale co powiecie o takich autach, nie rozsypia sie ?
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]no dobra i takie fajne dieselki znalazłem jeszcze
![Wink ;)]()
:
[link do Sprzedajemy wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]Na co zwracać jeszcze uwagę przy zakupie takiego samochodu ? warto w ogóle udać się dostacji diagnostycznej (jeśli fura za takie grube pieniądze) czy lepiej jechać z kimś ogarnietym w miare ? Pozdrawiam, przepraszam za błędy językowe lub jeśli nie tak opisałem sytuacje, jestem takim "laikiem" w tych sprawach
![Wink ;)]()