Kombi do 30 000 zł

16 Lis 2016, 13:36

Witam, poszukuję auta kombi do 30 000 zł. Auto będzie mi potrzebne do codziennej jazdy po mieście + 4-5 razy w roku na dłuższe wycieczki. Rocznie około 10000 km. Chciałbym to auto w benzynie i z polskiego salonu, koło 2010r i żeby było ekonomiczne i mało awaryjne.
Zastanawiam się nad Skoda Octavia II, z tego co szukałem to w podobnej cenie jest jeszcze Kia Ceed lub Hyundai i30 (ale do nich nie jestem przekonany)
Może Ford Mondeo ? lub Toyota Avensis ?
Proszę o pomoc z marką i silnikiem, nie jestem "mistrzem motoryzacji" .

P.S. Jeżeli będzie potrzeba mogę zwiększyć budżet do maksymalnie 35000 zł.

Z góry dziękuje za pomoc.
rafal101010
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo

16 Lis 2016, 13:52

Zwiększ ten budżet i szukaj Laguny mk3 2.0/2,0T, C5 2.0. Z tego co podałeś zostaw mondeo
W octavii nie ma benzyniaka, którego można z czystym sumieniem polecić. Zresztą to segment niżej niż ww. (ceed i i30) podobnie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Lis 2016, 18:34

Odkładając na bok Januszowe stereotypy powinieneś być bardziej przekonany do Hyundaia/Kii niż do Skody.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kalkulator średniej prędkości
    Prędkość taką można obliczyć dzieląc wskazania licznika przejechanych kilometrów przez czas pokonania tej drogi. W ruchu jednostajnym prędkość chwilowa, z jaką porusza się ciało, jest równa prędkości średniej. ...