Auto do 25-tyś Benzyna.

06 Sie 2016, 19:17

Witam i o podpowiedź pytam :D Hmn.... jak to zaczać?? Mam zamiar kupić autko jak w temacie do 25-tyś zł w benzynie do LPG ( LPG chciałbym sam założyć). problem jest tego typu, że nie wiem na co się zdecydować, mam kilka typów aut które zaraz opiszę. ( sęk w tym, że nie wiem czy te auta które wymienię nie są awaryjne, więc z tego powodu moja obecność tutaj na forum). Auta jakie mnie interesują to coś od 180 km, a mianowicie:

* BMW E46 { [ 2.5L, 2.8L, 3.0L ] która z jednostek napędowych jest najmniej awaryjna? }
*BMW E 90 2.0 L 150 KM
*SAAB 9-3 Aero około 2005-2006r
*OPEL VECTRA C OPC, lub coś około 200KM
*HONDA ACCORD 2.4 L 190KM
*FORD MONDEO ST220 3.0 L
*MAZDA 6 ( Hmn... zwykła poliftowa czy MPS ??? )

W opcje może też wejść ewentualnie auto do 28-tyś z LPG ale sie obawiam :/ Za każdą odpowiedź będę wdzięczny, oczywiście będę odwiedzał formu z nadzieją, że i może ja będę w stanie komuś pomóc. Dziękuje i pozdrawiam.
kris3366
Nowicjusz

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Słupsk
Prawo jazdy: 13 06 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.0 B 136 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Sie 2016, 21:57

Z e90 w tym budżecie możesz mieć problem znaleźć coś porządnego. Poza tym jest dużo zabawy z montażem butli - ja bym odpuścił albo e90, albo lpg.
Przy maździe i mondeo trzeba bardzo uważać na rdzę.
Ja chyba w pierwszej kolejności szukałbym Vectry z v6 - bardzo fajnie się zbiera i nie ma problemów z LPG. W swoim budżecie spokojnie się zmieścisz. No i mimo sportowego zacięcia chyba najpraktyczniejsze auto z wymienionych.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...
    Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...