Mazda CX5 2015r Elektryczny hamulec postojowy

Dzisiaj, 10:37

Witam, mam problem z hamulcem ręcznym elektrycznym otóż podczas wymiany klocków cofnąłem tłoczki ( niestety później doczytałem jak się to robi serwisowo) i niby wszystko było w porządku ale przez przypadek przed założeniem siłownika na tarczę wcisnąłem hamulec przez co tłoczki dość mocno się wysunęły ( chyba za mocno). udało mi się je jakoś ponownie cofnąć i złożyć wszystko. Hamulec działał przez chwile poprawnie jednak po trzecim czy czwartym razem wyskoczył błąd przez który nie mogę spuścić ręcznego, na szczęście wyłączenie zapłonu i ponowne włączenie skutkuje tym że mogę spuścić ręczny, jednak po każdym zaciągnięciu ten błąd wyskakuje. Po zaciągnięciu ręcznego słychać, że lewy siłownik chodzi zdecydowanie dłużej niż prawy. Po podłączeniu komputera wyświetla błąd że nie wykonano procedury do końca ( nie pamiętam dokładnie). Czy można to w jakiś sposób skalibrować lub jakoś inaczej "ugryźć"? Próbowałem trybem serwisowym je dezaktywować i aktywować ponownie, słychać że się dezaktywują i ponownie aktywują jednak błąd nadal wchodzi. Proszę o pomoc
Robert5858
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenny długi weekend "majówka"
    Przed nami majówka i wielu kierowców wybierze się ze swoimi rodzinami na odpoczynek. Zanim jednak wsiądziemy do samochodu, odpowiednio zaplanujmy podróż i przygotujmy się do niej. Wyjeżdżając na drogi ...
    Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...