Auto do 35tys zł

09 Sty 2011, 19:55

witam! Planuje w najbliższym czasie zmianę samochodu. Mieliśmy dużo pomysłów na auto, ostatnio myśleliśmy o jakimś aucie klasy średniej(peugeot 407, z trochę droższych alfa 159 i mondeo mk4) ale po zakupie tego typu samochodów musielibyśmy powiększyć garaż ze względu na długość i w związku z tym do głowy przyszedł pomysł zakupu Opla Zafiry(to max co zmieści się do garażu).
Co o niej sądzicie? Jakie auto o podobnych wymiarach byłoby jeszcze warte zainteresowania?
arek112
Nowicjusz

Miejscowość: WW
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.8 140KM + LPG
Rok produkcji: 2007

09 Sty 2011, 20:58

Corolla Verso myślę że wymiary podobne a bardzo fajne i udane auto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2011, 17:01

a moze seat altea albo toledo lub ford cmax?
someone27
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

10 Sty 2011, 17:15

Ja proponuję Zafirę z silnikiem 1,9CDTI- koniecznie wersja Cosmo ;).
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

10 Sty 2011, 17:35

robert7 napisał(a):Ja proponuję Zafirę z silnikiem 1,9CDTI- koniecznie wersja Cosmo ;).
właśnie Zafira chyba dla nas będzie najlepszym wyborem, jeszcze ten Ford C-max nie jest zły i można dostać w tej cenie dobry rocznik.
arek112
Nowicjusz

10 Sty 2011, 17:52

Zafira jest bardzo dobra. Co do forda to nic miłego powiedzieć nie mogę...

[ Dodano: 10 Styczeń 2011, 16:53 ]
Zafira jest bardzo dobra. Co do forda to nic miłego powiedzieć nie mogę.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...
    Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...

10 Sty 2011, 17:56

Zafira zmieści sie do garażu,ale to wyższe autko i z tym również może byc problem. Chcecie kupic nowe za 35 tyś czy używane? Najlepszą opcją byłoby zainwestowac w 3-4 letnie,a jaki typ nadwozia?
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Sty 2011, 18:38

Pomyślałbym nad używaną, sprowadzoną z zagranicy a3, mniej wytłuczona i niekoniecznie jeżdżona przez młodych... To dobry, ekonomiczny samochód a do tego wcale nie jest bardzo duży. W różnego rodzaju testach wypada znakomicie...
themajsterman
Nowicjusz

Miejscowość: z drogi

10 Sty 2011, 20:26

Alkomaty napisał(a):Zafira zmieści sie do garażu,ale to wyższe autko i z tym również może byc problem. Chcecie kupic nowe za 35 tyś czy używane? Najlepszą opcją byłoby zainwestowac w 3-4 letnie,a jaki typ nadwozia?

o nowym nic nie pisałem, to będzie nasz pierwszy używany samochód(wcześniej kupowaliśmy tylko w salonie) i trochę się boimy tego ale za nowe spełniające nasze oczekiwania musielibyśmy zapłacić co najmniej 50tys. zł(za tyle wyrwalibyśmy dzięki upustom Astrę III w combi), a że Zafira wyższa to wiem ale z tym nie powinno być problemu(wcześniej w tym garażu stał Opel Agila który o dziwo jest wyższy niż Zafira)
arek112
Nowicjusz

11 Sty 2011, 20:06

Mam podobny problem (dlatego nie zakładam nowego tematu), czytam i czytam o rodzinnych autach w tej cenie i chyba zdecydujemy się na kombi (bardziej ekonomiczny). Jakie kombi polecacie: vectra, passat, octawia???
wtyk_a
Nowicjusz

11 Sty 2011, 22:00

Z tych co wymieniłeś polecam Vectrę. Będzie najmłodsza i tym samym może byc najbardziej zadbana i mieć najmniejszy przebieg.
fiko7
Stały forumowicz

11 Sty 2011, 22:02

fiko7 napisał(a):Z tych co wymieniłeś polecam Vectrę. Będzie najmłodsza i tym samym może byc najbardziej zadbana i mieć najmniejszy przebieg.

A jak się sprawują Fordy bo widzę, że kolega używa
wtyk_a
Nowicjusz

11 Sty 2011, 22:28

Jeśli Mondeo to benzyna, lub Focus wtedy ewentualnie diesel ale też benzyne bym bardziej radził. Miałem 3 Focusy i złego słowa nie powiem. Mondeo jest mniej dopracowane a w dieslu przy oryginalnym przebiegu 160 tys siadła turbosprężarka a przy 200 tys bardzo mocno dymi więc podejżewam wtryski. Dość często też rury od intercoolera siadały, poza tym bardzo wygodne auto i rewelacyjnie się prowadzi. Więc jeśli w benzynie to polecam. Cena tez niska w porównaniu do konkurencji bo 6 letnie auto za 20 tys można kupić.
fiko7
Stały forumowicz

17 Sty 2011, 00:13

Ja jakoś nie mogę się przekonać do samochodu na F, podobno takich się nie kupuje ;)
Teraz baczniej słucham użytkowników Vectry kombi. Autko chyba pojemne a nie wiem do końca jak z silnik i zawieszenie??
wtyk_a
Nowicjusz

17 Sty 2011, 15:51

wtyk_a napisał(a):podobno takich się nie kupuje ;)

Podobno to Maluch objeżdża Enzo, podobno Polska to normalny kraj, podobno Doda ma małe cycki...
Jak słyszę takie podobno to mi ciśnienie rośnie. Chłopie zejdź na ziemię !
Użytkownicy Vectry powiedzieli ci te podobno?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005