REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to co wg ciebie jest wyznacznikiem dobrego samochodu? 70 letni dziadek, który jeździ na działkę i do kościoła czy flota samochodowa? Bo widzę, że wobec flot żyjesz jeszcze mniej więcej w 2005r959 napisał(a):A nie przyszlo mu do glowy, ze te wszystkie firmowki, przysalonowki, democary, testowki to zaden wzor?
Koniu napisał(a):no na pewno, szczególnie że w jednym i drugim w większości jest plastik
Ja tam widze, ze dla usportowionej wersji czasy okrezen maja zblizone(niestety dla diesli nie moglem znalezc)Koniu napisał(a):Teraz to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Focus się lepiej prowadzi od Golfa zdecydowanie... Mówi Ci coś "najlepiej prowadzący się kompakt"? - określenie Forda Focusa, czy "gokartowy VAN"? - określenie C-Maxa. Więc z czym do czego kolego...
Koniu napisał(a):Szczególnie jeśli wywali Ci wał bokiem (przypadek z Superba, 140 konnego).
Koniu napisał(a):Jakoś bardziej zasłużonym autem na flotę jest Focus... I nie, tu nie chodzi o cenę.
mike1735 napisał(a):to co wg ciebie jest wyznacznikiem dobrego samochodu? 70 letni dziadek, który jeździ na działkę i do kościoła czy flota samochodowa? Bo widzę, że wobec flot żyjesz jeszcze mniej więcej w 2005r
959 napisał(a): co ten mechanik mowi? Do 2010roku byly wadliwe pompy olejowe i to jest wszystko. Zaraz przyjdzie dzida i zacznie opowiadac jakies glupoty o glowicach w jego firmowym samochodzie.
tak jak mówiłem, zatrzymałeś się mentalnie w 2005r...959 napisał(a):Chodzi Ci o ekspolatacje? Nie wiem jak mozesz porownywac prywatny samochod do firmowego, za ktory nie placisz, nie naprawiasz i nie tankujesz...
Sytuacja idealna, dlatego te samochody sa tak zmeczone.
Ja jakbym kupil nowy samochod to jedzilbym na serwis olejowy co 10kkm, myslisz ze we flocie tym sie ktos przejmuje? Potem leci autostrada 200kmh, a silnik sie kreci pod czerwone pole na oleju, ktory powinien byc juz 3x wymieniony. Jak cos jest wlasne to o to dbasz, jak wspolne(czyt.firmy) to masz to w d....
Bo nie ma różnicy. Może VW ma złote klamki?959 napisał(a):Jesli nie widzisz roznic miedzy ergonomia, spasowaniem i materialami golf/focus, to nie bede sie produkowal.
Nie dawaj mi tu jakiś okrążeń tylko przejedź się jednym i drugim po krajówce.959 napisał(a):Ja tam widze, ze dla usportowionej wersji czasy okrezen maja zblizone(niestety dla diesli nie moglem znalezc)
Nie czytuję, przykład znajomego. Auto ponad 200k km miało.959 napisał(a):Ale to jest jakis udokumentowany przypadek z prasy motoryzacyjnej?
Znowu wracamy do punktu wyjścia, VW ma złote klamki czy wszędzie skórę?959 napisał(a):Focus to dobre auto jesli chodzi stosunek jakosc-cena, wiec firma nie widzi sensu w doplacaniu 20tysiecy za znaczek vw, zeby pracownik w srodku mial troche przyjemniej.
959 napisał(a):No ale dla dzidy stylistycznie jest ladniejsza, bo jak mozna na tym forum przyznac ze wieswagen ma cos fajnego.
powiedz mi, od kiedy pracownicy płacą za serwis/eksploatację sprzętu, który użytkują?959 napisał(a): na pewno ludzie sobie wymieniaja czesciej olej za swoje w nie swoich samochodach
proponuje dla Ciebie i Twojej rodzinki tegoroczne Last Minute do Pakistanu959 napisał(a):co to ma do rzeczy, ze woza dzieci
dzida napisał(a):Przeczytaj co dobrego napisałem o Golfie w tym samym poście, bo potrafisz tylko gadać jak każdy tutaj nie znający znaczenia słowa stronniczość. Argument prowadzenia się skończył jak doczytałeś, ze w słabszych wersjach jest belka?
dzida napisał(a):Ogólnie jak zapytasz większość użytkowników VAGa, dlaczego kupili to auto to usłyszysz (poza wyglądem, bo to gust):
- tanie części (co z tego, że chińskie) i każdy naprawi
- podobno się nie psują
- bo to TDI (tj. pali 5l w mieście i robi po milion km)
- marka
dzida napisał(a):Rozumiesz o co mi chodzi? Na forum wymieniamy głównie wady i nikt tu nie płacze, że:
- jeździmy po japońskich modelach za lakier i rdzę,
- po francuskich, że mają problematyczną elektronikę na module BSI,
- po koreańskich, bo słabo się prowadzą,
- po Fordach, bo słabo tolerują LPG
- po amerykańskich za słabo wykończone wnętrza.
Tylko VAGowcom wiecznie coś nie pasuje...
mike1735 napisał(a):powiedz mi, od kiedy pracownicy płacą za serwis/eksploatację sprzętu, który użytkują? od kiedy załogi karetek robią ściepę na opatrunki i wahę?