Witam wszystkich serdecznie
![Uśmiechnięty :)]()
Tak jak temacie, poszukuję auta do sześciu tysięcy złotych z instalacją lpg bądź diesla. Aktualnie jeżdżę VW Golfem III 1,9TD 75KM
Chciałbym przesiąść się na coś nowszego, z mocniejszym silnikiem (minimum 90KM). Obszar z jakiego chcę kupić pojazd to województwo łódzkie a najlepiej miasto Łódź. Początkowo byłem zainteresowany takimi samochodami jak: VW Golf IV, Audi A4, VW Passat, Opel Astra G, ale po zapoznaniu się z poprzednimi tematami na forum i opiniami znajomych w tej kwocie, raczej nie znajdę, dobrego egzemplarza, na pewno nie w dieslu.
Jestem bardzo mocno zainteresowany Volvo V40/S40 ale ponoć silniki diesla(od renault) są w nich bardzo awaryjne, czy to prawda? A jak to wygląda z silnikami benzynowymi z lpg? Podobno strasznym nieporozumieniem są silniki, Mitsubishi, 1,8 GDI.
Na pewno nie jestem zainteresowany Fiatami, miałem poprzednio Fiata Uno i nie mam dobrych wspomnień. A tak poza tym to jestem, raczej, otwarty na każdą inną markę.
A i zapomniałem dodać, że auto będzie mi służyć do dojazdów do pracy (30km w obie strony), w sezonie do wypadów weekendowych na działkę (40km w obie strony) i to tyle. Z góry dziękuję za porady jak i za wskazanie konkretnych ogłoszeń, pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()