Auto do 6tyś. zł

30 Sie 2010, 11:19

Poszukuje autka do 6000zł, jest to moje pierwsze auto które kupuje. Wymaganie co do auta:
-Bez awaryjne
-Wspomaganie kierownicy
-Buda każda byle nie kombi i tym podobne.

I żeby nie zakładać 2 dwóch tematów , wczoraj byłem na giełdzie i znalazłem Forda Mondeo 1.6(16v), z roku 1996. I podczas kręcenia kierownicą słychać tak jakby jęk silnika elektrycznego nasila się przy maksymalnym skręcie, a na samym początku jak dotknę kierownice obojętnie w jakiej pozycji ustawienia kół słychać tak jakby tyknięcie.
wacek1991
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

30 Sie 2010, 11:35

I co w związku z tym? Odzywa się prawdopodobnie pompa wspomagania - olej do wymiany, naciągnąć pasek.
Co do silnika 1.6 to w tej budzie spala ~ 8-9l/100km.
Lepszym rozwiązaniem jest 1.8 16V. który spala tyle samo a dynamikę ma znacznie lepszą.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Sie 2010, 11:40

Może Nissan Primera?
bigbrother

30 Sie 2010, 12:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sie 2010, 12:30

@stasiowski121 ja się właśnie obawiam o pompę żeby nie była padnięta.
wacek1991
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

30 Sie 2010, 12:34

Ja posiadam Renaulta Megan 1.6 bardzo fajny samochód i bardzo dynamiczny jak na taką pojemność np mojego wuja Vectra b 1.8 16v 115km nie ma do mnie startu ;) nie wiem czy wszystkie są takie czy ja akurat trafiłem na moją w tak dobrej kondycji w środku cichutki i bardzo zadbany praktycznie środek jak nowy ale jak zauważyłem to wszystkie Meganki maja dość zadbane środku Nic się nie psuje a tak straszyli mnie ze Reno to takie awaryjne samochody dałem za samochód 5tys zł i mam wszystko co potrzebne poduszka powietrzna el.szyby el. lusterka wspomaganie itp a spalanie chcecie to nie wierzcie 6l po trasie prędkością ok 100-120 a w mieście to 7lpali max 8l max prędkość jaka jechałem to 200km/h Ale przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na 2 rzeczy tylna belka <zawieszenie> podobno drogie w naprawie i układ chłodzenia jest bardzo delikatny podobno i zbiorniczek wyrównawczy zachowuje się inaczej niż w innych samochodach u mnie to wygląda tak płynu w zbiorniczku na zimnym nie rozgrzanym silniku jest minimum a po rozgrzaniu silnika poziom podnosi sie do max a jak ostygnie to znów spada do minimum myślałem ze coś się zepsuło ale zjeździłem wielu mechaników i mówili ze renówki tak po prostu mają nie trzeba sie przerażać jeśli nie gotuje wody i przewody od chłodnicy nie robią sie twarde bo wtedy to uszczelka do wymiany i rzeczywiście znajomy ma tak samo i jest ok. ogulnie polecam;) chodź za ta kasę można kupić inne fajne autka np Bmw e36 albo Passata b4 Audi 80 b4 ale tych aut nie miałem wiec nic za bardzo o nich nie wiem czy awaryjne itp
...samochód jest najwspanialszym wynalazkiem...
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M6 Gran Coupe - wysokie osiągi i luksus
    Trzeci wariant nadwoziowy rasowego samochodu sportowego BMW M6 zostanie zaprezentowany światu jako BMW M6 Gran Coupe, dołączając do znanych już modeli Coupe i Convertible. Nowy członek rodziny M6 nie wyrzekł się ani wyjątkowego ...

30 Sie 2010, 13:21

Konrado125 napisał(a):Ja posiadam Renaulta Megan 1.6 bardzo fajny samochód i bardzo dynamiczny max prędkość jaka jechałem to 200km/h

:roll:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Sie 2010, 14:34

@Konrado125 Jeśli nie miałeś, to po co piszesz, że można kupić i nie wiesz czy awaryjne czy w dobrym stanie. :roll:

A ten 1.8 16v to pewnie zajechany albo nie chciał się ścigać. Wybacz, ale wielu sądzi, że daje rade wielu autom, ale ci drudzy tylko się śmieją z takich, którzy sądzą, że ich objechali. :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

30 Sie 2010, 14:44

Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak bezawaryjny samochód,może być mało awaryjny,ale w każdym z nich trzeba coś wymieniać,bez tego się nie obejdzie. A co konkretnego modelu to popatrz na Renault Megane 1.6 lub Punto 1.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

31 Sie 2010, 17:03

Reno Megan takie ma 190km/h w danych a 200km/h wyciągnąłem tyle licznik pokazał a dokładnie jakieś 196-197km/h jeśli mam być taki dokładny a Vectra mojego wuja jest w stanie bdb i poza tym nie ścigałem się z nim tylko jeździłem jego samochodem i moim i widać różnice. Sam też jeździł moim samochodem i był zdziwiony ze tak mały silnik tak daje sobie rade. Pisze jak jest a chcecie to wierzcie a jak nie to nie nie lubię się kłócić:)
...samochód jest najwspanialszym wynalazkiem...
Konrado125
Nowicjusz

31 Sie 2010, 18:03

Może Vw Passat b4 tylko sedanów jest mało
rafiq93
Początkujący

Miejscowość: Kalisz

31 Sie 2010, 18:33

Można poszukać w kombi ale jak kto lubi :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2010, 23:12

Konrado125 napisał(a):Reno Megan takie ma 190km/h w danych a 200km/h wyciągnąłem tyle licznik pokazał a dokładnie jakieś 196-197km/h jeśli mam być taki dokładny a Vectra mojego wuja jest w stanie bdb i poza tym nie ścigałem się z nim tylko jeździłem jego samochodem i moim i widać różnice. Sam też jeździł moim samochodem i był zdziwiony ze tak mały silnik tak daje sobie rade. Pisze jak jest a chcecie to wierzcie a jak nie to nie nie lubię się kłócić:)

Ja w danych widze 184km/h i jest to całkiem optymistyczna wizja jak na 90km...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

31 Sie 2010, 23:47

Ja mówię prawdę... nie wiem gdzie patrzyłeś te dane ja gdzieś na necie patrzyłem był 190km/h może i jest 184 no ale nie ma co się kłócić. nie udowodnię ci tego ile wyciągnie bo zapewne byś musiał się sam przewieź żeby się przekonać co do mojego zdania:) a poza tym nie chce się wymądrzać ale praktycznie każdy samochód czy motor wyciągnie niż producent podaje o ile silnik nie jest skatowany oczywiście najprostszy przykład maluch 105km/h w danych a dało się wydusić więcej:) A moje Reno na prawdę silnik ma wręcz w idealnym stanie przebieg ma 155tys km i jestem tego pewien ze nie kręcony ponieważ Renówka miała tylko jedna właścicielkę która przeważnie tylko jeździła tym na zakupy i z dziećmi do szkoły a do tego byłą właścicielką jest dobra kol mojej matki. no ale nie rozwijajmy tego tematu. bo bez sensu jest się tak sprzeczać:) ja mam swoje zdanie ty swoje i jest ok. :)
Konrado125
Nowicjusz

31 Sie 2010, 23:51

Nie przewiezie się, nie wsiada do niczego innego poza BMW. ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML