Auto rodzinne, ale z jajem, do 50 tys zł max 3 letnie

29 Wrz 2012, 21:08

Witam w sobotni wieczór!
Szukam auta, które pomieści mnie, żonę, teściową, dwójkę dzieci, teściową/mamę i 2 wózki :yes: które pomimo przeznaczenia (wożenie rodzinki) nie budziło politowania u kolegów-kawalerów :P
Auto powinno być więc wygodne dla 5 osób, kosztować ok. 50.000zł, 2009/10 rocznik.
Oglądałem kilka SUVów:
Rav4, Grand Vitara, Outlander,
ale ciężko tam z miejscem na tylnej kanapie (z wyjątkiem "pseudo 7-osobowego" Mitsubishi).
Żona zachwyca się Grand Picasso, a mnie, choć środek ma imponujący, nie grzeje mnie zbytnio ten model.
Proszę, podrzućcie auta, które waszym zdaniem spełniają te warunki.
meehaueq
Nowicjusz

Auto: Renault Megane II

29 Wrz 2012, 21:17

Dodam, że regularnie z rodziną robię nocne trasy (ok. 500km) stąd też zależy mi na względnym komforcie dla śpiących pasażerów...

...i drzemiącego kierowcy :wink:
meehaueq
Nowicjusz

30 Wrz 2012, 21:55

Może Opel Antara cię zainteresuje np.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Wrz 2012, 22:05

kon146 napisał(a):Może Opel Antara cię zainteresuje np.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przyjrzę się tematowi. Dzięki.
A Mondeo, którym jeździsz - dużo miejsca z tyłu? Trójka pasażerów ma wygodnie?
meehaueq
Nowicjusz

01 Paź 2012, 19:25

Masz wozić 2 wózki. Sądzę że bagażnik ma być duży no i wnętrze. Szukaj superba kombi. Nie znajdziesz większego auta w środku. No i bagażnik 600 litrów. Z tej klasy to jeszcze mazda 6 i mondeo są duże. Przy zakupie superba trzeba uważać na stan silnika( w benzynowych tsi na turbine , napinacz rozrządu, rozrząd) , ( w dieslu tdi na dwumase, turbine,dpf, rozrzad). Ja osobiście jeśli chodzi o benzynę to brał bym mazde 6 kombi , a diesel tdi superb. Co do mazdy mogę Ci dac namiary na gościa który sprowadza auta z niemiec. Na forum mazdy wiele osób go chwali. Jak chcesz number to pisz na pw ; )
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

01 Paź 2012, 19:56

Również poleciłbym Superba. Wynalazki typu Antara sobie odpuść - to malutki SUVik, ani to ładne, ani wyjątkowo udane.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...

01 Paź 2012, 21:44

Tyle, że na popularnym portalu z ogłoszeniami znalazłem Superby po 2010 roku, przekraczające niestety mój budżet.
Druga sprawa, że za te pieniądze wybrałbym coś ładniejszego, co nie znaczy, że Superb jest brzydki. Po prostu w tej cenie są ładniejsze auta.
Tak czy inaczej dzięki :ok:
meehaueq
Nowicjusz

01 Paź 2012, 23:08

No to przyjrzyj się mazdzie. Z tyłu miejsca wystarczająco. Syn (187cm) miał dużo miejsca na nogi. Poza tym benzyna jest nie zawodna. Żadnych turbin. A bagażnik 520 litrów mały nie jest. Stylistyka to już kwestia gustu ale kombi przez wielu jest chwalone. W tej kwocie nic lepszego nie znajdziesz. Najlepiej idź do salonu i zobacz. Przynajmniej będziesz wiedział ile miejsca jest.
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna