Auto zahaczone na parkingu

22 Gru 2015, 23:16

Cześć, dziś miałem sytuację w której było ciemno padało i gdy cofałem zahaczyłem seata za mną w sumie to lekkie przetarcie plastiku. Zostawiłem swój numer. Było to na parkingu sklepowym więc nawet jeżeli byłaby policja, to obeszłoby się bez mandatu.
Teraz typ będzie chciał zgłosić szkodę czy lepiej się z nim dogadać? Ile może wziąć do ręki bo ja sądzę, że nie więcej jak 100zł (nowa część kosztuje w okolicach 200).
W załączniku zdjęcie(zrobiłem aby sam sobie większej szkody nie zrobił:D i później nie zgłosił)

[link wygasł]

[link wygasł]
tracer1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Corsa B
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

23 Gru 2015, 12:08

Dużo zależy od wieku tego seata. A stówka :?: Zadaj sobie pytanie, czy Ty na jego miejscu zadowoliłbyś się stówką :?: Malowanie całego elementu z pewnością będzie droższe.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

23 Gru 2015, 16:27

Owszem, malowanie elementu to koszt ~ 300zł, lecz to zahaczył plastik o plastik, więc nie wiem czy tego nie wystarczy wypolerować.
tracer1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Corsa B
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995

23 Gru 2015, 16:42

tracer1 napisał(a): więc nie wiem czy tego nie wystarczy wypolerować.

Też nie wiem. Nikt nie będzie jeżdził polerką po ekranie z wyświetlonym zdjęciem. Prawdopodobnie Typ podstawi auto do lakiernika i tam zapadnie decyzja o sposobie naprawy.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...
    Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...