Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem i jednocześnie ostrzec osoby rozważające zakup nowego samochodu w Automeritum sp. z o.o. sp.k.
Zakupiłem samochód CUPRA Leon VZ 2.0 TSI (rok 2025). Już od pierwszego dnia po odbiorze pojazdu pojawiły się liczne usterki – około 20 błędów dotyczących różnych systemów pojazdu, w tym zapalająca się
kontrolka „check engine”. Problemy miały charakter powtarzalny i występowały od samego początku użytkowania.
Sprawa została zgłoszona sprzedawcy w ramach rękojmi. Mimo skali problemów, działając w dobrej wierze i licząc na polubowne rozwiązanie, wyraziłem zgodę na podejmowanie prób naprawy pojazdu w autoryzowanym serwisie.
W ciągu pierwszego miesiąca od odbioru samochód trzykrotnie przebywał w ASO, gdzie łącznie spędził 8 dni. Pomimo kolejnych wizyt serwisowych usterki nie zostały trwale usunięte – po odbiorze pojazdu błędy i komunikaty nadal się pojawiały.
W związku z brakiem skutecznej naprawy złożyłem oświadczenie o odstąpieniu od umowy sprzedaży w ramach rękojmi. Roszczenie zostało przez sprzedawcę odrzucone, dlatego sprawa będzie rozstrzygana na drodze sądowej.
Publikuję ten wpis informacyjnie, aby osoby planujące zakup nowego pojazdu miały świadomość, jak w praktyce może wyglądać dochodzenie uprawnień z tytułu rękojmi w przypadku wystąpienia istotnych wad, nawet w nowym samochodzie.