REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczów,
Na wstępie chciałem dodać, że dzięki informacjom, które uzyskałem na tym forum udało mi się kupić moje pierwsze auto (Fiat Bravo II 1.4 T-Jet 120 KM), które służyło mi pomyślnie przez około 4 lata, z czego jestem niezmiernie rad. Auto sprzedałem w poprzednim roku (czego z pespektywy czasu trochę żałuje). Z początkiem roku rozpocząłem research pod kątem zakupu następnego auta, lecz im dalej w las, tym większy ból głowy. Poniżej podam pokrótce założenia, którymi kieruję się w kontekście następnego auta:
- Budżet - 30 - 35 k (oddzielny budżet na pakiet startowy)
- Segment C / D (fajnie, gdyby auto było większe i bardziej komfortowe od poprzednika (wzrost - 194 cm));
- Benzyna z możliwością zagazowania (roczny przebieg do 15 000 km; Proporcje - miasto 75 % / trasa 25%);
- Automatyczna skrzynia biegów (jestem w stanie pójść na kompromis i rozpatrzyć manualną skrzynię, jeśli trafi się ciekawy egzemplarz).
Dotychczasowe typy:
- Mazda 6 II gen. 2.0 147 KM przedlift,
- Opel Astra J 1.6 T 180 KM A16LET.
To forum bardzo pomogło mi przy pierwszym samochodzie, więc w tym przypadku również liczę na Waszą pomoc, za wszelkie udzielone wskazówki z góry dziękuję.