Bmw 7 E66 vs Audi A8 D3

26 Lis 2010, 20:01

jiGsaw napisał(a):W BMW jest xDrive, który jest jeszcze lepszy, przynajmniej od quattro, także wybór jest. :mrgreen:

Hio hio hio :roll:
Tylko niech nikt mi znów nie pokazuje tych filmików Q5 vs X3 albo A8 vs 5er. Rolki to jedno a realia to drugie. Na rolkach Subaru mi wyjechało do góry z przyczepnoscią tylko JEDNEGO koła, na lodzie cos takiego nie ma prawa bytu. Bmw robi ostatnimi czasy duzo lepsze napędy niz wczesniej ale do Quattro to im jeszcze sporo brakuje. I mówie o Quattro Quatrro a nie Haldexie dostepnym w A3 i A4 :) Pomimo, że za całokształt wole BMW niz AUdi to jednak trzeba przyznac ze ten drugi ma lepszy napęd.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

27 Lis 2010, 23:48

Powiem tak diesel z 7 cudo 4,5l 330KM i 700Nm. Wyrywa do przodu z każdych obrotów ;)
Tylko trzeba uważać na polnych drogach bo nawet przy delikatnym dawkowaniu gazu, włączonym ESP i oczywiście w automacie tylne koła delikatnie się uślizgują :P
A8 nie jeździłem ale znam silnik 4,2TDI z Audi Q7 więc nie mogę porównać ponieważ auto to ze względu na swój kształt będzie wolniejsze.
A i jeszcze ta akurat Bemka lepiej wygląda :P i to piszę Ci ja ten, który nie lubi BMW
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lis 2010, 23:51

MajkPZM napisał(a):
jiGsaw napisał(a):W BMW jest xDrive, który jest jeszcze lepszy, przynajmniej od quattro, także wybór jest. :mrgreen:

Tylko niech nikt mi znów nie pokazuje tych filmików Q5 vs X3 albo A8 vs 5er. Rolki to jedno a realia to drugie. Na rolkach Subaru mi wyjechało do góry z przyczepnoscią tylko JEDNEGO koła, na lodzie cos takiego nie ma prawa bytu. Bmw robi ostatnimi czasy duzo lepsze napędy niz wczesniej ale do Quattro to im jeszcze sporo brakuje. I mówie o Quattro Quatrro a nie Haldexie dostepnym w A3 i A4 :) Pomimo, że za całokształt wole BMW niz AUdi to jednak trzeba przyznac ze ten drugi ma lepszy napęd.

O ile pamiętam to większość tych filmików nie była kręcona na rolkach. Może uzasadnij w czym torsen sprzed 30 lat jest lepszy od xdrive? Chętnie się doszkolę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Lis 2010, 00:18

jiGsaw napisał(a):
MajkPZM napisał(a):

O ile pamiętam to większość tych filmików nie była kręcona na rolkach. Może uzasadnij w czym torsen sprzed 30 lat jest lepszy od xdrive? Chętnie się doszkolę.

Jeżeli byś chciał to spróbujmy w górach, np. zjazd na dól... Quattro vs Xdrive ... chętnie się sprawdzę .
MordaS13

28 Lis 2010, 00:40

Nie mam xdrive, a zjazd w dół to chyba od opon bardziej będzie zależał, hehe.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Lis 2010, 01:12

Odwróćmy pytanie:
W czym jest lepszy Haldex od tego " torsena sprzed 30 lat" poza tym, że jest znacznie tańszym rozwiązaniem?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...

28 Lis 2010, 11:37

https://www.forumsamochodowe.pl/nowe-aut ... htm#239676

Obejrzyj tamte filmiki. Przypuszczam, że chodzi o elektronikę sterującą.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika