BMW czy Mercedes?

27 Cze 2008, 15:58

BMW czy Mercedes?
Zapraszam do otwartego internetowego pojedynku pomiedzy tymi dwoma markami
|www.pojedynek.net/Forms/Duel.aspx?DuelId=65
ciekawyy
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Cze 2008, 23:11

słuszna marka wygrywa 8)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

28 Cze 2008, 16:14

Nie do końca z produkowanych teraz BMW tylko seria 7 przypada mi jeszcze do gustu ale za 4 miechy BMW przejdzie jak dla mnie do historii. Z Mercedesów podobają i podobały się wszystkie modele.Chociaż najmniej szczerze powiedziawszy klasa S najnowsza a najbardziej naj najnowsza klasa E.
astro007
Aktywny

28 Cze 2008, 19:49

Ciekawe ciekawe zestawienie :) wprawdzie samochody są tego samego segmentu, ale chyba każdy wie, że ta auta różnią się ze sobą. Mercedes to komfort, silniki mają dobre, ale ale gorsze od BMW. BMW natomiast stawia na silniki, a w komforcie przegrywa z Mercedesem. Jeśli o mnie chodzi, stawiam na Mercedesa.

Kolega astro007 ma dobry gust :lol: mi natomiast najbardziej podoba się nówka C klasa. A z BMW najbardziej nowa 5.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

28 Cze 2008, 23:48

Dziękuje za pochwałę wreszcie ktoś mnie docenił.Taka jest prawda nie wiem ale może się mylę ale części do BMW są droższe niż do Mercedesa chodzi mi tutaj o modele 4-6 letnie. BMW nigdy na mnie nie robiło zbyt dużego wrażenia za to Mercedes tak .Pomimo wpadki z S klasą która produkowana była do roku 1998 ( bardzo mi się podobała) to cenie ta markę i uważam pomimo tego że większość uważa że mercedesy są dla starych dziadków.To czy ktoś z Was miał do czynienia z czymś takim jak E350 albo E600 to są samochody które są dla wszystkich.
Pisałem to już ale napisze to jeszcze raz Mercedesy są dla wszystkich.Te samochody maja dusze i z tych samochodów można naprawdę wiele wyciągnąć. To wszystko zależny od kierowcy. Z nową E class miałem do czynienia bardzo wiele i ten samochód naprawdę mnie pozytywnie zaskoczył a niewiele jest takich samochodów. Marze o nim od 4 lat i niestety po egzemplarzach które widzę na giełdach to ludzie te samochody zajeżdżają więc nie mogę spełnić swojego marzenia. W tym aucie poczułem się młodziej nie wiem czy to jest w każdym samochodzie ale w tym modelu salonowym siedziało się nisko jak w samochodzie sportowym. Luksus tego samochodu bil na odległość.
astro007
Aktywny

29 Cze 2008, 09:14

a ja z kolei powtórzę, że to kwestia gustów. Jeśli idzie o ceny to w tej klasie ma ona drugorzędne, jeśli nie trzeciorzędne znaczenie. Osobiście bym wolał, żeby taki samochód kosztował nawet więcej, wtedy mniej konkurencji na drodze - jeśli kogoś stać na 300 tys to kolejne tyle nie stanowi jakiejś większej zapory cenowej. Części i serwis tak samo. Niestety mogli by dawać gwarancję jak w USA, ale nas w Europie łoją jak chcą.
Co do samych aut to z mietków jednie nowa c-klasa mi się podoba - ale nie odmiana sport. - ewentualnie 4-drzwiowe kupe.
Z beemek wsie poza jedynką.
... a i tak najlepszejsze są lexusy :) - to poza tematem, bo to wszyscy wiedzą :P
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

29 Cze 2008, 15:33

ja głosowałem na bmw i moim zdaniem słusznie wygrywa
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

30 Cze 2008, 08:52

WitP_tsaJ4145 napisał(a):... a i tak najlepszejsze są lexusy :) - to poza tematem, bo to wszyscy wiedzą :P

I tutaj się również zgodzę są to świetne samochody.
astro007
Aktywny

03 Lip 2008, 12:12

ONLY *****BMW*****!!
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

04 Lip 2008, 20:27

BMW, szczególnie starsze modele mają charakter, jakiego nigdy nie nabędzie mercedes. Ale dzisiaj zaskoczył mnie kolega, który powiedział, ze kupuje Mercedesa Compressora 2004 rok w idealnym stanie za... 29 tysięcy! Jeśli merce są takie tanie, to ja stawiam na mercedesa. Ze względów praktycznych :D
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

07 Lip 2008, 18:29

ja jestem za mercem. najbardzie lubie te stare(typu 190;) i przebiegi jakie sie nimi robi. U szwagra ostatnio pokazalo sie 500tys(1,8 benz 190E) i dalej jezdzi auta nie do zdarcia.Chociaz ja kupuje dieselka
krzysio
Nowicjusz