Bmw e36 rozładowywujący się akumulator ! 1.6i 100km benz/gaz

02 Gru 2014, 21:45

Witam, mój problem polega na tym że od jakiegoś czasu po jednej nocy ( dłuższym okresie czasu ) mój akumulator rozładowuje się, początkowo myślałem że to wina akumulatora, więc kupiłem nowy. Nic to nie dało, akumulator nadal się rozładowuje, dlatego zacząłem odłączać klemę na noc i podczas dłuższego postoju. Teraz nie ma problemu, tak więc moje pytanie polega na tym, czy ktoś z was się już z czymś takim spotkał ? Co to może być ? Wyciągałem już wszystkie żarówki, z bagażnika, z wnętrza i sam już nie wiem co to,bo nadal rozładowywało. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
monek662
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 02 2007
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Daewoo Tico
Silnik: 0.8 41km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Gru 2014, 19:45

Wszystko wskazuje, że coś pobiera za dużo prądu z aku przy wyłączonym silniku. Miernik do ręki i szukaj. Jak nie wiesz jak się to robi i jaki powinien być prąd to szukaj na forum. Wszystko jest opisane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...