BMW E46 czy Seat Toledo II

06 Lut 2012, 11:37

odnośnie bmw e46

nie polecam , ani do 15 ani do 30 tyś ,,, wersji 320d

330d , 530d -e39 to dużo lepsza opcja

osobiście jestem zniesmaczony już tym pojazdem , lawiną usterek i awari , wcale nie niskim spalaniem , chyba że jedziemy wiecznie 90 i mniej to komputer nam wskaże 4,2L ale w mieście 7,5 to takie minimalne minimum , w wypadku niższego spalania , nie jezdzimy w miescie , a we wsi z prawami miejskimi 4,5 na 100 to mit , normalna jazda w trasie 6-6,5l , a dodać trzeba że przy tej samej jezdzie 3,0 r6 diesel spalanie ma podobne . Odnośnie toledo , do spokojnej jazdy starcza 1,6 100 koni to 8 zaworówka , ciągnie od dołu , ma ładny przebieg mocy i momentu i ladnie się wkręca , 1.8 20v bywa dość paliwożerny , wręcz lepiej kupić 1.8T ale jego dodatkowa wada poza turbiną to dwumas , ale czy to wada ? wszystkie e46 mają dwumas :)

i kolejna sprawa mimo wszystko jesli się trafi zadbany diesel , wart jest swojej ceny . odnośnie dwumasu , raz na 130 tysięcy wyłożyć dodatkowy 1000zł to chyba nie taki problem ? regeneracja turbiny i nowy dwumas = koszt instalacji lpg
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

06 Lut 2012, 18:34

Masz racje to bmw 530d też nie dużo pali jeżdziłem takim sporo ale kopa ma super mija się prawie wszystkich mi spalanie wychodziło około 8 literków ale utrzymanie takiego auta kosztuje jednak droższe oc itp ale frajda jest naprawdę trochę się zastanawiam nad takim. a co do tego 1.6 to jest chyba taki sam jak w audi a4??? bo kolega taki ma i to słabo to idzie a ostatnio mu uszczelka pod głowicą padła czy coś takiego. Jeździł ktoś może e46 318i opina o tym silniku by mnie interesowała dzięki za wcześniejsze odpowiedzi trochę mi pomogły. A i jeszcze co myślicie o rover 75??
emil900
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 2008
Auto: Audi A3 T4 merc190 Daihatsu
Silnik: 1.6 2.4td 2.0d 2.0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...