ValiooX - u mnie spalanie wygląda mniej więcej tak, że w trasie jest między 5,5 - 6 l przy normalnej dośc dynamicznej jeździe (czyli nie anemicznej i też nie pędzeniem na wariata i trzymania auta nonstop na 3,5-4 tys obr.). 2 dni temu złapałem gumę w Bydgoszczy i musiałem wracac do Poznania na dojazdówce.. 80km/h - i spalanie wyszło równe 4 litry na całej trasie
![Szczęśliwy :D]()
Ale no 80km/h na autostradzie..
W mieście przy mojej nodze to tak ok 9-9,5 , czasem 10 jak poszaleję, a czasem ok 8 jak chcę trochę oszczędniej pojeździc.
Takie wartosci bynajmniej wskazuje komputer, jak jest naprawdę? Nie wiem, podobno zawsze trochę przekłamują w dół, więc może 0,5-0,7 l więcej wychodzi w rzeczywistosci.
Ogólnie jestem mile zaskoczony bo po nowym programie spalanie jest mniejsze niż przed - oczywiscie jadąc normalnie.
DPF mam u siebie, były montowane w nowszych rocznikach ale od którego dokładnie to nie powiem Ci.
Ja czasem jak widzę na grupach FB ogłoszenia z ładnymi E46 coupe przedlift to zastanawiam się czy nie zmieni mojej touring na jakaś taka ładną kupetę 6R
![Niegrzeczny :naughty:]()
bo ogólnie planowałem fajne coupe, ale trafił się tanio od znajomego zadbany turas no i w sumie stwierdzam, że auto praktyczne jest. Często coś przewożę większego i przydaje się combi. Ale to już kwestia indywidualna, co kto preferuje.