BMW e90 do 60tys. zł

24 Sie 2016, 11:41

Witam serdecznie,

Chciałem podpytać o kilka rzeczy Was :) A mianowicie od kilku miesięcy chodzi mi po głowie kupno porządnego auta, bardzo chciałbym BMW E90. Kilka faktów o mnie oraz co do auta:

Budżet około 60tys zł.
    Zależałoby mi minimum na silniku 2.0 a najlepiej większym (2.5 lub 3.0, ale wiem że może być ciężko przy tym budżecie)
    Tylko i wyłącznie benzyna
    Fajnie jakby fotele były skórzane
    Wolałbym sedana
    Jazda po mieście jak i po trasie
    Skrzynia manualna

Pytanie do Was zatem, czy przy takim budżecie i moich wymaganiach znajdzie się coś fajnego? Co z silnikiem benzynowym większym niż 2.0? Uda się też coś znaleźć? Gdy szukałem to owszem były z silnikiem 3.0 za 50tys zł ale nie wiem jak to się ma faktycznie cena do takiego modelu.
XardasLord
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 02 2009
Auto: Daewoo Lanos
Silnik: 1.5 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Sie 2016, 17:12

BMW e90 z R6 po lifcie są średnie, bo wpakowali tam słabej jakości wtryskiwacze (wtrysk bezpośredni), który sprawia problemy.
Szkoda, że celujesz tylko w manuale, bo tutaj idealnie pasowałby Lexus IS 250 (manuale są średniawe i droga dwumasa)

Mercedes w204 są ciekawe ale podobnie jak BMW. Audi A4 B8 z benzyną jak już to po 2013r.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok
    Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...