BMW seria 7 @ Jak duze sa koszty utrzymania i (...)

03 Lip 2008, 20:40

Bety serii 7 to raczej samochody ekskluzywne , wiec pewnie koszty utrzymania takiej furki beda drogie , jak mozecie oswieccie mnie w tej kwestii :wink:

No i ta cena , czy cena z rzedu 3800 - 4300 eur nie jest za malo jak na taka furke ( mimo roku 94-96 ) ? :shock: Zawsze wydawalo mi sie ze cena za takie autko jest 2 krotna do sumy ktora widze na aukcjach -przyklad :

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

, cena jak na takie auto i firme bmw to wg mnie chyba nie tak drogo , no i to wyposazenie , skora , klima , el lusterka , el szyby itd :!:

Co sadziwie Wy o tej cenie :confused: Bo to jest moje jedno z wymarzonych furek , ale jak koszty utrzymania wyjda mnie bardzo drogo to podziekuje wystarczy , ze na paliwo wydam troszke ( 3L w bmw = nie najmniejsze koszta tankowania , ale sie z tym juz od dawna licze :smile: )
kruspierio
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

05 Lip 2008, 01:14

W drugim linku masz najlepszą odpowiedź. Silnik 3 litry, co odstręcza większość ludzi, przez co trzeba obniżyć cenę, a poza tym auto ma uszkodzony silnik. W ostatnim aucie o niższej cenie decyduje chyba również automatyczna skrzynia biegów. Mając silnik 2800 i automat, nie poczujesz w pełni mocy silnika. A poza tym skrzynie automatyczne są bardzo drogie w naprawie.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

05 Lip 2008, 21:45

Tak, tylko użytkownicy BMW serii 7 mają raczej w nosie spalanie i koszty naprawy. Nie da się ciułać na takim aucie. Ono musi kosztować.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lip 2008, 00:12

Dishman napisał(a):Tak, tylko użytkownicy BMW serii 7 mają raczej w nosie spalanie i koszty naprawy. Nie da się ciułać na takim aucie. Ono musi kosztować.
to logiczne :P to tak jak chcieć popływać i przy okazji włosów nie zmoczyć ;)
auta klasy premium będą droższe w utrzymaniu.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...