Brak miejsc na pieczątki w dowodzie rejestracyjnym

05 Sie 2012, 12:45

Witam
Za 25 dni kończy mi się ważność przeglądu.
Przypomniało mi się, że nie mam już więcej miejsc na przeglądy.
Co mam teraz zrobić?
Ostatnim razem jak byłam na przeglądzie to Pan z SKP powiedział, że mam przed następnym przeglądem udać się do wydziału komunikacji w celu wymiany dowodu.
A, teraz z kolei w Internecie wyczytałam, ze najpierw trzeba jechać zrobić przegląd i dopiero później jechać do wydziału komunikacji.
Jak to w końcu jest?
Do tego teraz nie wiem jak to będzie jak złoże wniosek o wydanie nowego dowodu rejestracyjnego. To mi stary ponoć zabierają?
Jak zabiorą stary dowód to na czym będę jeździć przez czas wyrobienia nowego?
Proszę napiszcie jak to wszystko wygląda i co mam zarobić.
Pozdrawiam.
Ona54X
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

05 Sie 2012, 13:38

W sumie to mam 31 dni kalendarzowych do końca ważności przeglądu rejestracyjnego...
Ona54X
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

06 Sie 2012, 10:40

Ona54X napisał(a):Ostatnim razem jak byłam na przeglądzie to Pan z SKP powiedział, że mam przed następnym przeglądem udać się do wydziału komunikacji w celu wymiany dowodu.

Lepiej zmień diagnoste... :!: :!: Mimo ze nie ma juz miejsca w DR jedziesz na OBT a tam obowiązkiem diagnosty jest wystawienie zaswiadczenia i dopiero wtedy jedziesz do WK i skladasz dokumenty w celu wymiany DR....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Sie 2012, 10:59

Migi60 napisał(a):skladasz dokumenty w celu wymiany DR....

.. i ok 80 pln w kasie ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

23 Sie 2012, 09:48

Kiedyś czytałem jak bezsensownie zostały zaplanowane miejsca w dowodzie, właśnie na przeglądy jest przewidziane 6 rubryk, a na adnotacje urzędowe gdzie zapisuje się tyle co nic aż 2 razy tyle... Zwykłe celowe wymuszanie kasy na kierowcach.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Parkowanie równoległe w pięciu krokach
    Wielu kierowców jak ognia unika jednak parkowania równoległego, nawet jeśli w najbliższej okolicy właśnie takie miejsca są dostępne. Jak pokonać swoje obawy i dobrze wykonać ten manewr? Wiele osób uważa ...
    Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
    Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...