Brak wycieraczek, problem z elektryką

01 Mar 2012, 18:45

Witam!

W mojej astrze F (1997r, X17DTL) przestały działać mi wycieraczki i spryskiwacz (w ogóle pompka nie działała). Sprawdziłem bezpiecznik (30A) i okazało się, że jest spalony więc wymieniłem, włączyłem wycieraczki ledwo drgnęły i nowy bezpiecznik również się spalił. Z racji tego, że nie miałem kolejnego takiego samego bezpiecznika włożyłem 20A i na tym działają spryskiwacze ale wycieraczki niestety nie.

Szukałem rozwiązania swojego problemu w Internecie jednak nie znalazłem podobnej przypadłości. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu jak najszybciej ponieważ dziś muszę wyjechać a nie chcę ryzykować jazdy bez wycieraczek.

Pozdrawiam,
Damian
grovik
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

01 Mar 2012, 19:22

30A to za duży bezpiecznik na wycieraczki.
Jeżeli nic się nie wkręciło w mechanizm to są zatarte ośki ramion wycieraków.
andrzej_124
Stały forumowicz

01 Mar 2012, 19:25

Ale na rozpisce bezpieczników jest 30A, takie byly montowane fabrycznie. Wycieraczki ruszyły zanim spalił się bezpiecznik. Teraz to wygląda tak jakby pompka od sprywskiwacza miała prąd a wycieraczki nie.
grovik
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi museum mobile - mobilność jutra
    Audi museum mobile w Ingolstadt przedstawia wizję mobilności jutra. Na wystawie specjalnej "Audi future lab: mobilność ", od 6 grudnia 2012 r. do 17 marca 2013 r., można podziwiać inicjatywy producenta na temat silników ...