REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
DiKej napisał(a):Witam
mam problem, otóż odpaliłem mojego Fordolota i zauważyłem że od +/-2,2tys obrotów zaczyna dziwnie brzęczeć, dźwięk dochodzi od strony rozrządu.
dzieje sie tak na każdym biegu jak i na luzie, nie wiecie co może być przyczyną?
Dodam że dzien wczesniej jeździłem i było wszystko ok.
Mogło się coś zepsuć przez zbyt "dynamiczną" jazdę? lubię sobie przykręcić do 4-4,3tys obrotów
DiKej napisał(a):Właśnie czuje że jest troche mniej mocy niż było przed zimą <w zimie prawie wgl nie jeździłem bo nie miałem potrzeby, jeździł nim tylko mój tata gdyż to jego auto>
Turbine zawsze studze po jeździe, tzn zanim zgasze silnik to tak z 20sek sobie pochodzi na wolnych , czego mój ojczulek nie robi, tylko że jego jazda to max 2,5tys. Spalanie cały czas sie wacha 6,2-6,7 ale to chyba ze względu na 2ch kierowców
DiKej napisał(a):Ściągnąłem osłonke i pasek rozrządu wyglądał ok, nie tarł o nic. Reszty nie bardzo bo nie znam się na tym ;/
To brzęczenie? Tak, wieczorem w piątek jeździłem było ok. W sobote rano wyjeżdżam z garażu, wjeżdżam na ulice, przekroczyło 2tys obrotów i brzęczy coś.
Jutro raczej auto zostanie zacholowane do mechanika, jak już będę wiedział co było przyczyną to napisze.
Dzięki za pomoc
DiKej napisał(a):Zdiagnozowano usterki
Koło masowe do wymiany, turbina do regeneracji