Chce zatrzymać silnik z zarejestrowanego samochodu

01 Lut 2009, 13:34

Witam tak jak w temacie mam cordobe 1,8 zarejestrowany wszystko Ok jednak czas przejść na coś większego i nie opłaca mi się po prostu sprzedawać jej poprzedni właściciel miał trochę wypadków nią... i jest więcej szpachli niz blachy.. do tego rama krzywa i ogólnie :P ale silnik i to co ma działać działa więc chciałem buggy zrobić poszaleć w terenie i na asfalcie czasami teraz moje pytanie co mam zrobić żeby to co chce zostało u mnie :D?? wyrejestrować ale chyba do tego trzeba mieć kwitek złomowania samochodu?? Proszę o pomoc
GuciO
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

01 Lut 2009, 14:20

GuciO napisał(a):Witam tak jak w temacie mam cordobe 1,8 zarejestrowany wszystko Ok jednak czas przejść na coś większego i nie opłaca mi się po prostu sprzedawać jej poprzedni właściciel miał trochę wypadków nią... i jest więcej szpachli niz blachy.. do tego rama krzywa i ogólnie :P ale silnik i to co ma działać działa więc chciałem buggy zrobić poszaleć w terenie i na asfalcie czasami teraz moje pytanie co mam zrobić żeby to co chce zostało u mnie :D?? wyrejestrować ale chyba do tego trzeba mieć kwitek złomowania samochodu?? Proszę o pomoc

To wykręcasz, co ci potrzebne a resztę wieziesz na złom gdzie złomują samochody (nie każde złomowisko ma do tego uprawnienia) tam pewnie musisz zapłacić z 200zł i dostajesz kwitek, że auto zostało ze złomowane i z tym kwitkiem do wydziału komunikacji i firmy ubezpieczeniowej, ale najlepiej podskocz najpierw na złomowisko i tam się dokładnie dowiesz jak to wygląda i ile kosztuje, bo mogło się już coś pozmieniać
bols
Nowicjusz

01 Lut 2009, 15:35

bols mówisz że mi przyjmą kastę bez podstawowych części ??
a wyrejestrowanie i itd to jakie mniej więcej koszta mogą być??
GuciO
Nowicjusz

01 Lut 2009, 16:24

GuciO napisał(a):bols mówisz że mi przyjmą kastę bez podstawowych części ??
a wyrejestrowanie i itd to jakie mniej więcej koszta mogą być??

Jeżeli dobrze pamiętam to kiedyś tak było tylko właśnie wtedy jak oddawałeś nie kompletny samochód to trzeba było coś dopłacić na złomie chyba 150 albo 200zł i tak teraz myślę skoro silnik to część wymienna to wystarczy złomować karoserię. Wydział komunikacji bezpłatnie, a jeżeli ubezpieczenie jeszcze ważne to powinni zwrócić jakieś pieniądze, ale jak pisałem wcześniej najlepiej jak dowiesz się konkretnie wydziale komunikacji albo na złomie, bo mogło się coś zmienić
bols
Nowicjusz

01 Lut 2009, 17:52

Nom spoko podjadę na złom i sie zapytam czy mi złomują to "porsze" xD
bo jednak blacha klepana była ile chcą za to :D
Nic bols dzięki ;)
GuciO
Nowicjusz