Cieniasek 700 jak zaminić aisana na webera

09 Lip 2009, 10:40

Witam mam pytanie czy do się zaminienić gaźnik aisana na webera i czy ktoś już to robiło bo mam problem z 700 za dużo pali, i chciał bym zrobić właśnei taki manewr. za każdą pomoć dziekuje:D
andziom89
Nowicjusz

Miejscowość: Domasłów

10 Lip 2009, 20:25

To wogóle do cienkiego da się założyć Webera? Ja słyszałem i czytałem, że gaźniki Webera były montowane w muscle carach, w amerykańskich wozach. Szczerze mówiąc sam jestem ciekaw czy da się coś takiego zrobić :)
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

10 Lip 2009, 23:54

sphinx1969 napisał(a):To wogóle do cienkiego da się założyć Webera? Ja słyszałem i czytałem, że gaźniki Webera były montowane w muscle carach, w amerykańskich wozach. Szczerze mówiąc sam jestem ciekaw czy da się coś takiego zrobić :)

Teraz to z tekstem wyjechałeś gaźniki Webera były montowane w cieniasach do 1995r albo 1996r. nie pamiętam tak dokładnie ale napewno były montowane seryjne
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

11 Lip 2009, 00:55

do 1995 roku no z tymi muscle car to dowalił hehe :D
andziom89
Nowicjusz

Miejscowość: Domasłów

11 Lip 2009, 09:40

Mógł nie wiedzieć hehe ale sie przynajmniej dowiedział i teraz wie
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

11 Lip 2009, 09:45

Gaźniki Webera były montowane nawet w Fiatach 125 i 126p i w Polonezach.To bardzo popularne gaźniki i w sumie bardzo dobre.Czy się da zamontować tego nie wiem,ale nie dowiez się,dopóki nie przymierzysz - chodzi o rozstaw śrub.A reszta to już nie będzie problemu,jak będzie shcemat podłączenia tego gaźnika w tych samochodach.Podejrzewam,że się da zamontować,ponieważwcieniasach były montowane takie gaźniki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nie daj się przekręcić
    Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.

13 Lip 2009, 21:12

szybki200 napisał(a):Mógł nie wiedzieć hehe ale sie przynajmniej dowiedział i teraz wie
No dokładnie, teraz już wiem :D
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała