Citroen C3 zakłamana temperatura płynu chłodzącego

14 Cze 2024, 22:01

Hejka. Szukam pomocy tutaj, bo mechanicy w mojej okolicy rozkładają ręce, stan konta krzyczy z rozpaczy a ja sama jestem zielona w temacie. Citroen C3 1.4 półautomat 2005r problem jest następujący : przy osiągnięciu temperatury ok 90 na postoju odcina mi gaz. Z tego co już wiem to jakiś problem jest z wentylatorem chłodnicy, bo przy tych 90 stopniach włącza się tylko na 1 biegu i to dosłownie na chwileczkę po czym się wyłącza. Przy zwarciu na krótko działa i przy włączonej klimie działa na 2 biegu. Do tego komputer w parametrach rzeczywistych pokazuje minusową temperaturę płynu chłodzącego a dokładnie -21 stopni. Czujnik temperatury jest wymieniony. Co mogę sprawdzić, wymienić? Jeden mechanik chce rozbierać skrzynie drugi gada w ogóle jakieś bzdury.. będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Nieznamsiem
Obserwowany

• 16 Cze 2024, 13:38

Nieznamsiem napisał(a):przy osiągnięciu temperatury ok 90 na postoju odcina mi gaz
    Chodzi Ci o LPG?
    Na benzynie ma problemów z pracującym silnikiem? Wszystko jest wtedy ok?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2024, 13:43

Nie, to jest tylko benzyna odcina mi gaz w sensie, że pedal gazu.. jak chcę ruszyć to silnik wyje, ale auto ani drgnie tak jakby był na luzie.
    Nieznamsiem
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
      Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...
      BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
      Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...