Citroen c5

18 Paź 2010, 17:13

witam. w moim c5 2.0 hdi wystepuja duze drgania silnika ktore sa przenoszone na nadwozie ( widoczne duze drgania zarowek, lusterek a nawet czuc je jak sie siedzi na fotelu ) dziwne ale czym jest wyzsza temperatura na zewnatrz auta tym drgania sa silniejsze a teraz jak jest zimno to praktycznie nieodczuwalne. nasilaja sie jeszcze bardziej jak jest wlaczona klima. auto jest jeszcze na gwarancji ale jak sie umowilem z serwisem to sie wlasnie ochlodzilo ale czuje ze na wiosne moze byc problem. co to moze byc ?
xhd
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

18 Paź 2010, 18:19

Masz tak chyba koło dwu-masowe?!To najprawdopodobniej ono daje popalić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Paź 2010, 19:27

PhantomASA1 napisał(a):Masz tak chyba koło dwu-masowe?!To najprawdopodobniej ono daje popalić.

ale co to ma wspolnego z temperatura otoczenia ?
xhd
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

18 Paź 2010, 22:58

Wiesz ,ja myślę że pod wpływem temperatury powstaje większy luz w obrębie tego koła(rozszerzalność cieplna)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

19 Paź 2010, 22:20

wiesz może to być wtryskiwacz wystarczy sprawdzić na kompie nie pamiętam już czy powinien być na plusie czy na minusie sprawdzić kompem KTS
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

20 Paź 2010, 08:10

Nie wiem jaki jest przebieg auta,spotykałem się z przypadkami,że właśnie dwu-mas w C5 wytrzymywał ledwie niecałe 40 kkm i do wymiany, szwankujący układ wtryskowy lepiej zachowuje się gdy jest ciepło, ale naturalnie niczego wykluczyć nie można.Ja bym z tym do serwisu ASO jechał już,jeśli samochód jest na gwarancji i przedstawił im sprawę.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...