Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 22:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

13 Lut 2009, 00:57

:shock: dla fanów BMW napęd na tył to jak dla Porsche silnik benzynowy. Porsche w dieslu to obraza motoryzacji.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Lut 2009, 16:45

Ale samochodem z przednim napędem łatwiej się jeździ
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

15 Lut 2009, 22:20

Dla mnie BMW jest super ponieważ miałem okazję jeżdzić 7 -dla mnie rewelacja
witek089
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PODKARPACIE

15 Lut 2009, 23:50

Jeśli chodzi o BMW to zaryzykuję stwierdzenie że jest troszkę lepsza od Merca ale zależy też która wersja.
Skiba
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bierzglinek k. Poznania

23 Lut 2009, 00:47

Dishman napisał(a)::shock: dla fanów BMW napęd na tył to jak dla Porsche silnik benzynowy. Porsche w dieslu to obraza motoryzacji.

dokladnie i ja tez sie z tym zgadzam :D nic dodac nic ujac
eldawid
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: 3miasto

26 Lut 2009, 16:49

erykoski5 napisał(a):Ale samochodem z przednim napędem łatwiej się jeździ

Ale RWD daje lepsza frajde z jazdy :)
eldawid napisał(a):
Dishman napisał(a)::shock: dla fanów BMW napęd na tył to jak dla Porsche silnik benzynowy. Porsche w dieslu to obraza motoryzacji.

dokladnie i ja tez sie z tym zgadzam :D nic dodac nic ujac

Ale Porsche niestety "wymieklo" i wypusilo diesla.
Dostosowuja sie niby do dzisiejszych zastosowan, no ale po co jak w ostatnim roku mialo ogromne dochody?? :shock:
Jednym słowem...
Dishman napisał(a):obraza motoryzacji.
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Lut 2009, 19:05

Nie jestem zwolennikiem przypisywania jakiejś marki samochodow do konkretnej grupy ludzi,dla mnie to sa niepowazne sady powaznych ludzi ktorzy raczej tylko tak sobie wygłaszaja te poglądy bez zastanowienia się,wiadomo natomiast,że tzw dresiarze wybierają te samochody bo sa po prostu dynamiczne i szybkie a czy tylko tacy ludzie moga kosztować przyjemności z jazdy a my to nie?Nie jestem zwolennikiem BMW,ten naped na tył to jest jednak to,niech mi nikt nie mowi,że naped na przod jest lepszy, w zimie tak, ale nie ma to nic wspolnego z przyjemnością jazdy w normalnych warunkach!Ostatnio miałem okazje przewieżć się mocnym Fordem Mondeo i powiem tak ,zaskoczony bylem tym uslizgiem przednich kól w momencie dynamicznego ruszania,ta niestabilnosc przedniej osi mnie zniesmaczyła,nie chodzi tutaj o to by samochod zamyszkował ale ja poczułem się dziwnie! :? Silniki BMW Diesla to najlepsze jednostki tego typu na swiecie pod wzgledem osiagow oraz sprawnosci,to nie ulega watpliwości!BMW udowodniło ,że silnikiem Diesla można przeskoczyć benzynę pod kazdym względem!Nie wszystkie silniki Diesla BMW sa takie wspaniałe,te 2.5 TD były nietrwałe.BMW to jednak duże koszty!!!Gdy samochod ma juz troche kilosow w kołach o tym sie zapomina, dlatego tyle krytycznych opinii o tych samochodach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Lut 2009, 19:46

Moja dziewczyna ma BMW 1 2.0D z najsłabszym silnikiem 122konie. I faktycznie inne marki potrzebują około 170koni zeby dawac takie osiągi jak bmw z 122końmi. Udało mi się to auto rozbujac na Chorwackiej autostradzie do 230km/h... Golfem V 2.0TDI 140koni udało nam się pociągnąc 215...
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

28 Lut 2009, 19:55

No tak z 2.0 L Diesla takie osiagi? to o czym my gadamy! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Lut 2009, 20:12

Oczywiscie 6biegów, do 200km/h auto bez żadnego problemu ciągnie. Oczywiscie to 2.0 Turbo diesel tyle, że bmw oznacza turbodiesle samą literką D. No i nie chodzi, że te osiągi są z 2.0 tylko o to, że z 122koni:)
MajkPZM
Zaawansowany

28 Lut 2009, 20:48

i LOVE BMW
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lut 2009, 21:19

Nie jestem zwolennikiem BMW ale te ich silniki Diesla mnie po prostu ciekawią,ja myślę,że podobnie jak Majom pomagali kosmici tak chyba tym inżynierom w BMW też.Ale?Silniki JTD i HDI to też niezła sprawa :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Lut 2009, 22:59

PhantomASA1 napisał(a):Nie jestem zwolennikiem BMW ale te ich silniki Diesla mnie po prostu ciekawią,ja myślę,że podobnie jak Majom pomagali kosmici tak chyba tym inżynierom w BMW też.Ale?Silniki JTD i HDI to też niezła sprawa :wink:

Tak myslisz? Ja teraz mam auto zastępcze Alfe 159 1.9JTD 150HP. Trzeba mu przyznać, że naprawde jest ładny ale nic więcej, żadnego wrażenie na mnie nie robi, w porównaniu z tym dieslem BMW to ten Alfy zostaje daleko w tyle pod kazdym względem. Wykonczenie tej 159 w srodku też jakos mi nie bardzo odpowiada ( może to wina tego, że to jedna z prostszych wersji tego auta ), jest kiczowate jak w Fiatach ( może na pierwszy rzut oka jest okej ale jak sie tego dotknie i przyglądnie bliżej to paskudne ), co nie zmienia faktu, że Alfa ma charatker - auto do tzw lansowania się, raczej bym powiedział, ze dla kobiety niz dla faceta.
MajkPZM
Zaawansowany

28 Lut 2009, 23:55

Majk wiesz ja mysle że Włoscy inzynierowie gdyby tylko chcieli to skonstruowaliby taki silnik ale powiem ci,że ja tam bywałem,zauważyłem ,że oni po prostu nie sa wymagający jesli chodzi o samochody taka Alfa nie musi sie starac,wystarcza im to co mają,cenią tylko Niemieckie samochody.Alfa produkuje niezłe auta tylko ta elektronika ich glebi,gdyby zaczeli używać Japonskiej technologii w tym kierunku to byłoby inaczej.Niemcow glebi elektronika.Wiesz ja nie powiem na samochod nic złego,ktory zepsuje sie przez elektroniczną bzdure.Ostatnio ogladałem program o pracownikach ADAC w Niemczech.Jeden z nich powiedział,ze ich samochody sa przereklamowane bo najwiecej do serwisow zwozi nowych bryk VWagena,BMW i Mercedesa :shock: Japońcow wogole a przez co?Przez elektroniczne awarie! :? Ktora firma Japonska jest w stanie zrobic lepszy samochod od BMW?Ja uwazam,że BMW robi najlepsze samochody na świecie,lepsze jak Mercedes ,naturalnie Porsche zostawmy w spokoju.Elektronika glebi tylko te bryki,Japońska elektronikę do tych samochodów i nie ma tematu.Alfa to dobry samochod ale oczywiscie nie podskoczy takiemu BMW pod żadnym względem ale?Common rail wymyslił Włoch! :wink: Pozdrawiam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

01 Mar 2009, 00:13

Common rail wymyslił Włoch

A koło wynalezli sumerowie i czy to oznacza, że robią dobre samochody :>?

Kupowanie samochodu tylko dlatego, ze firma, która go produkuje, zadziwiała wszystkich 50lat temu, jest jak zatrudnienie włoskiej ekipy budowlanej tylko dlatego, ze Rzymianie byli tak doskonale zorganizowani.
MajkPZM
Zaawansowany