Corsa B 1.2 16v 65km wysokie spalanie.

02 Kwi 2012, 17:30

Witam.
Sądzę że to odpowiedni dział lecz jeśli nie to proszę o korektę.

Problem:

Ostatnio zauważyłem ze moja corsa za dużo pali. Robiąc codziennie około 100km w trasie plus 20km w mieście wyszło mi ze auto spala około 12l benzyny co wydaje mi się wynikiem dziwnym nawet jakbym wyciskał z tego auta wszystko co się da a tak nie jest. W mieście jak to w mieście raz 20km/h raz 60 w trasie 100-120km/h a spalanie jakbym jechał 2.0 l jednostką. Poza tym zero problemów olej jest nie ubywa żadnych błędów nie ma a auto ma przejechane 100000 tyś km.
Dodam że mieszkam w UK gdzie nie muszę w trasie wyprzedzać a i w mieście dość płynnie się jedzie.

Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi.

Krzysiek
krzychu996
Nowicjusz

Miejscowość: Bedford

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...