Coś do zabawy do 22 koła

05 Lut 2015, 13:42

A coś w tym stylu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

05 Lut 2015, 14:10

Daj spokój zobacz po ile chodzą takie A4 na allegro, ceny zaczynają się od 23k+ jeszcze do tego ten 2.5 diesel.
Jak chcesz diesla to weź Ibizę 1.9
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] np
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] np

Najlepiej poszukać 1.9 TDI ASZ i wtedy dłubać.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Lut 2015, 16:16

Chłopie piszesz auto do zabawy, a wklejasz jakiegos mula w dizlu... :o Dizla w ogole odrzuc jak to ma byc auto 2 - 3 x na tydzien dla przyjemnosci.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Lut 2015, 19:21

chyba autor ma inne pojęcie zabawy w samochodzie skoro szuka przednionapędówek w dieslu... ropa jest dobra do traktora, a nie samochodu ;)
Napęd na tył albo stały 4x4 i minimum 200KM.
Od mnie leci Subaru Impreza GC (linki przykładowy):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

05 Lut 2015, 20:31

Przyłączam się do zabawy i ode mnie leci takie cóś :)

[link do gieldaklasykow.pl wygasł]
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

08 Lut 2015, 16:00

Jeśli chodzi o wspomniane e46 są na forum osoby które miały takie modele z motorem 2.8 lub 3.0? Jest duża różnica pomiędzy nimi? Na papierze lepsze 3.0 ale w 2.8 ma ten legendarny motor.. . Tak wnioskuję po tym co czytam na forach. Nie znam się, wiec pytam. A8 i S odpuściłem. Macie racje - funu zero. Colt katastrofa. A to co podałeś powyżej - kwestia gustu, lecz dla mnie brzydkie.
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...

09 Lut 2015, 00:04

jiGsaw napisał(a):Eneolsen - na fun car trzeba miec pieniadze. E46 bedzie duzo tansze w utrzymaniu od aut klasy luksusowej. No ale w tej cenie najwiecej frajdy da Ci E30, nie oszukujmy sie. Za moj egzemplarz chce 16 tysi i juz 1. dnia jak wystawilem na forum to koles chcial ogladac (na allegro itp nie wystawialem), ale najpierw ja chce obejrzec w niedziele to ew. drugie auto. Takze odsprzedasz bez problemu, a u mnie prawie wszystko jest nowe.

To ze ktos chce ogladac nie znaczy ze chce kupic :naughty:
j0zek

09 Lut 2015, 00:07

dzida napisał(a):ropa jest dobra do traktora, a nie samochodu ;)

Co Ty nie powiesz kurde :ok:
Lepiej jest jeździć 1.3 i 1.6 benzyną co nie? Byle nie ON hahaha
j0zek

09 Lut 2015, 19:07

j0zek napisał(a):Lepiej jest jeździć 1.3 i 1.6 benzyną co nie? Byle nie ON hahaha

...i zgnoić na drodze czy o poranku kulturą byle "tedeika". Śmieszne bardzo - jeździj dalej "sportowym" ropniakiem ;)
Wole kupić mocną benzynę, założyć LPG, jeździć taniej i szybciej albo małą benzynę i jeździć jak człowiek, a nie pajacować, że potrzebuję diesla na 3km trasy... polaczki (do ogółu)...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Lut 2015, 19:18

Jeśli mówisz o moim aucie "sportowy" ropniak to się gościu grubo mylisz,
bo to auto nie jest z przeznaczeniem na sport tylko do zwyczajnej jazdy.

Te 3km trasy dotyczą mnie??
j0zek

09 Lut 2015, 19:33

j0zek napisał(a):Te 3km trasy dotyczą mnie??

napisałem, że dotyczą ogółu czyli ludzi co kupują diesla na 3km trasy
j0zek napisał(a):auto nie jest z przeznaczeniem na sport tylko do zwyczajnej jazdy

te silniki, z których tak się wyżej naśmiewałeś lepiej się sprawdzają jak dla mnie do tego
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Lut 2015, 19:46

Naśmiewałem się z tego, że napisałeś że ropa jest do traktora. I dopisałem, że jeśli chodzi o mój samochód (bo nie wiem cy pisałeś do mnie o tym) to nie był sportowy i nigdy nie będie bo jest do innego przeznaczenia.

Więc ja będę miał też się śmiać, gdy za 48 lat kupisz sobie mocną benzynę, którą zagazujesz i wtedy będę mówić, że gaz do zapalniczek?

Swoja drogą jeszcze niedawno się śmiałeś, że LPG w V8 to wstyd, a teraz piszesz, że byś kupił mocną benzynę i zagazował. :ok: :ok:
j0zek

09 Lut 2015, 20:49

j0zek napisał(a):Naśmiewałem się z tego, że napisałeś że ropa jest do traktora.

i dodałeś debilny tekst od siebie odnośnie moich silników gdzie do zwykłej jazdy starczą... bohater :D
j0zek napisał(a):Swoja drogą jeszcze niedawno się śmiałeś, że LPG w V8 to wstyd

i tu pokazałeś (ZNÓW), że nie umiesz czytać ze zrozumieniem :mrgreen: Oglądasz TVN? ;>
wypowiadałem się o autach w topowych wersjach (nie tylko o V8 ale i o małym Audi S3), które mają dużą szansę na bycie yountimerami ale każdy pod siebie oczywiście to interpretuje... żałosne.

kończę offtop, bo nie ma sensu dyskusja z kimś kto nie umie czytać ze zrozumieniem. i nie tyczy się to tylko Ciebie :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika