REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Barol napisał(a):Bo ostatnio jak wrzuciłem Civica z mojego miasta za 8k to sam stwierdziłeś że nie wart ceny..
Barol napisał(a):A oglądałeś choć ten egzemplarz że sądzisz że jest wart tej ceny?
ale spokojnie, wcale Ci tego nie zarzucamłysy30 napisał(a):mike, ale ja w żadnym miejscu nie napisałem, że tyle należy za niego dać
no wiadomołysy30 napisał(a):P.S. Nie jestem tak dobry w przykładach jak Ty
mike napisał(a):Zatem zapodam bardziej pasującym IMO przykładem. Otwieramy knajpę na rynku/blisko rynku we Wro czy Krk. Jak nietrudno się domyślić czynsz pieruńsko drogi, a więc trzeba na niego zarobić. A więc co robimy - wywalamy cenę 10zł/0.4 litra piwa i liczymy, że jakieś bogate ciołki przyjdą raz na ruski rok i kupią, czy dajemy cenę 4zł, która przyciągnie rzeszę studentów w trakcie okienka między zajęciami?
Temat rzeka. Auto trzeba obejrzeć i przejrzeć papiery. Co z tego, że mały przebieg? Miałem corse 95 r. od cioci (kupiła sobie i10). Książka i wszystkie FV, nie zjedzony. Ale stał pół roku i szlak wsio wzięło - aku, płyny filtry.łysy30 napisał(a):mike napisał(a):Zatem zapodam bardziej pasującym IMO przykładem. Otwieramy knajpę na rynku/blisko rynku we Wro czy Krk. Jak nietrudno się domyślić czynsz pieruńsko drogi, a więc trzeba na niego zarobić. A więc co robimy - wywalamy cenę 10zł/0.4 litra piwa i liczymy, że jakieś bogate ciołki przyjdą raz na ruski rok i kupią, czy dajemy cenę 4zł, która przyciągnie rzeszę studentów w trakcie okienka między zajęciami?
Wydaje mi się, że mój przykład był jednak lepszy, chyba, że czegoś nie zrozumiałemOczywistym jest, że ten Civic wystawiony za 4k poszedłby od ręki, ale ja na miejscu właściciela w życiu bym go za takie pieniądze nie sprzedał - gdybym wiedział, że sprzedaję dobre auto rzuciłbym wygórowaną cenę i spokojnie czekał na rozwój sytuacji.
Z jakiś miesiąc temu w innym temacie wrzuciłem tego Avensisa (też była burza, że cena z kosmosu). Widzę, że ogłoszenie dalej wisi, a jego właściciel najwyraźniej nie jest zainteresowany pozbyciem się auta, bo cena ani drgnęła:
[link do oferty na Olx wygasł]
Ciekawe jak będzie z tym Civiciem.
Albo wygasła mu ważność i nie przedłuża. Przecież to opłata co 14 dni lub co miesiąc. Albo ma tak jak ja, tylu chętnych którzy jeszcze się nie zdecydowali i teraz czeka na kontakt od nich.Barol napisał(a):Niekoniecznie poprostu sprzedający mógł anulować ogłoszenie,już widziałem pare razy takie przypadki.