Czy auto z ogłoszenia jest wart tych pieniędzy?

03 Gru 2015, 20:45

Coś za coś..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Gru 2015, 21:01

A czy warto zwrócić uwagę na Fiata?Z francuzów jakie auta polecacie klasy średniej B/G ?
jaroslaw76
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 2005
Auto: Nie mam

06 Gru 2015, 21:19

Z francuzów Pug 406, Renault Laguna I
Fiat Marea :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Gru 2015, 21:42

Fiat Marea jest w przystępnej cenie,nie wiedziałem o tym i opinie ma dobre.Wygląd też spoko.A na jaki silnik patrzeć benzynowy?Mam zniżki to pojemność mnie nie przeraża.Bo disel to raczej odradzają przy przebiegach 5-25 km w jedną stronę do miejsca pracy.Czasami do rodziny,dalej.No i naprawy drogie disla.I jakie silniki we francuzach są godne uwagi?
jaroslaw76
Początkujący

06 Gru 2015, 22:24

W Mareii 1.6 będzie nawet ok.
Co do francuzów to masz jakiś konkretny model na oku?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2015, 23:19

Podpowiadają mi Z francuzów Pug 406, Renault Laguna I
Auto w miarę wygodne żeby było.Nie Punto itp.Pojemność nie ma znaczenia tylko żywotność silnika itd.
jaroslaw76
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...

07 Gru 2015, 09:18

Laguna 1.6 nawet wystarczy,406 1.8. Zobacz jeszcze na Peugeota 306.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:15

Ten za 3500 poszedł,był wart tej kasy i sedan.No i z klimą itp.A ten drugi to trochę golas ale i tak trochę tanio jak za auto od pierwszego właściciela.Między jednym a drugim straszna różnica i kasy i wyglądu,wyposażenia.Ten droższy był do łyknięcia.Patrzę żeby był w miarę wyposażony,szczególnie klima.Na naszym terenie są korki latem po 20-40km.Od Jastarni aż do Pucka lub Redy a lato ma być niby jeszcze cieplejsze.Jak brzydka pogoda to turyści się przemieszczają na raz,masakra.
jaroslaw76
Początkujący

07 Gru 2015, 21:52

Doskonale wiem o czym mówisz bo sam tego doświadczyłem w tym roku,zarówno w drodze na Hel jak i zpowrotem ale dobrze że mieliśmy w Skodzie klimę bo inaczej byśmy się uśmażyli :roll:

Co prawda kombi ale poproś o więcej zdjęć bo nie wygląda żle.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 23:52

jaroslaw76 napisał(a):.Patrzę żeby był w miarę wyposażony,szczególnie klima.Na naszym terenie są korki latem po 20-40km.Od Jastarni aż do Pucka lub Redy a lato ma być niby jeszcze cieplejsze.Jak brzydka pogoda to turyści się przemieszczają na raz,masakra.

Na półwysep w zasadzie nie da się dojechać pomijając, ale dalej w kierunku Redy jako miejscowy, wiesz już chyba jak objechać korki? :) Nie mniej jednak klima latem na pewno się przyda, jednak jak się trafi coś dobrego bez klimy to też warto rozważyć, bo budżet jest jaki jest :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

08 Gru 2015, 18:34

W budżecie do 4000 a jak będzie trzeba do 5000 zł nie ma problemu żeby kupić modele aut podane powyżej z klimą.Te golasy są zazwyczaj dość tanie choć są często w bdb stanie ale jak mam kupić tani a potem się męczyć w upale to dzięki.Sporo aut jest dobrze wyposażone w tej cenie.Powrót z pracy w sporym korku,bez klimy to masakra.A korki tutaj się nie zdarzają raz na jakiś czas ,tylko w sezonie codziennie.Od kilku do kilkudziesięciu kilometrów.Wszystko zależy od pogody.Takie codzienne stanie w upale jest nie do przyjęcia.Przerabiałem ten sezon w autobusie.Teren nadmorski jest masakryczny latem.A zazwyczaj przemieszczam się tam gdzie są największe korki ,czyli Karwia,Hel.
jaroslaw76
Początkujący

08 Gru 2015, 18:48

Kombi też może być.Tylko jest bez gazu a pije prawie tyle co 2l.Spala bo wiadomo że coś tą budę musi rozbujać.Ponoć te silniki są nie ciekawe ze względu że jest ich mało,niby problemy z częściami do tego silnika itd.Tak piszą na wielu forach.Ale czy to prawda,nie wiem.I ponoć awaryjne.Nie wiem co o tym myśleć.przy tej cenie auta dać założyć gaz to już koszty.To jest chyba wielowtrysk więc gaz sekwencyjny najlepiej.Audi przy takiej budzie trochę pożre benzyny.Choć wyposażenie ma niezłe.Jak by miał gaz już by dawno by zniknął.Jakiś francuz lub inny model z silnikiem 1.6 lub 1.8 będzie zdecydowanie mniej palił benzyny niż to Audi.Wtedy by można kupić bez gazu i ewentualnie po jakimś czasie pomyśleć o gazie.Taką wersję też przyjmuję.Jakieś spalanie umiarkowane benzyny to wtedy może być bez gazu.Ale Audi w mieście to mnie zrujnuje.A po założeniu gazu też rewelacji nie ma.Pali go do 14l.Więc tylko z założonym gazem bo szkoda tyle inwestować.
jaroslaw76
Początkujący

08 Gru 2015, 21:54

Jeśli instalacja została dobrze założona i wyregulowana to spalanie praktycznie się nie zmienia (mówie tutaj o sekwencji) w innych przypadkach różnica to zaledwie około 1l.
Barol
Awatar użytkownika

09 Gru 2015, 20:06

Chodzi o to że Audi dużo chleje,gazu też i jak bym kupił bez i miał wydać 2000-2500 to się nie opłaca bo spalanie jest spore gazu więc instalacja się będzie długo zwracać.Chyba że inna marka auta i spalanie do 10 litrów ,a auto w dobrej cenie kupione to warto założyć.Choć jak z oszczędnym i w miarę mocnym silnikiem to bym nie zakładał.Na dojazdy do pracy to nie musi być 100KM.
jaroslaw76
Początkujący

10 Gru 2015, 21:43

?????????
olx.pl/oferta/renault-laguna-gaz-klima-4xel-szyby-super-jezdzi-zar-w-pl-CID5-IDcO1TL.html#a67b93aea4
jaroslaw76
Początkujący