Czy auto z ogłoszenia jest wart tych pieniędzy?

10 Gru 2015, 22:13

Bardzo długo już wisi i przypatrz się dokładnie na zdjęcia,rdza też już powoli wychodzi..

Tutaj kilka świeżych ogłoszeń:
[link do oferty na Allegro wygasł] - tylko brak numeru telefonu :roll:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - po zakupie musiałbyś zrobić porządną konserwację ponieważ lubi rdzę ale nie ma tragedii.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jak wyżej - porządna konserwacja.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2015, 16:56

Ten Rover już bardzo długo jest wystawiony,już mi go wskazywano.Lanos brak kontaktu a Colt mi nie "podchodzi".Rover też taki sportowy ale jednak inny.Colt taki jak dla małolata :)
A B4 mało jest z klimą albo daleko.Jakiś czas temu jechałem 200km po motor w stanie "igła" foty też super.Okazało się że opony do wymiany,rdza na obręczach,prędkościomierz zepsuty,bak z wgnieceniami od lag,bagażnik pospawany itp.I gość nie chciał zejść z ceny.Trochę strach tyle jechać kilosów.A nikt nie pojedzie tylko po cenie paliwa. :(
jaroslaw76
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 2005
Auto: Nie mam

12 Gru 2015, 17:23

Tutaj ładna Golfina tylko szkoda że 1.4..
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Gru 2015, 20:19

Wyposażenie ok.1.4 mało trochę,może i by było warto go wziąć ale kolejny gość który trzyma cenę,obecnie się zastanawia.Jak na ten model z takim silnikiem to trochę dużo kasy.Wygląda na zadbanego ale nikt z tych sprzedających nie bierze pod uwagę że za chwilę będzie potrzeba włożenia kilkuset złoty w zawieszenie itp.Prawda jest taka że sprzedającemu może się wydawać że był robiony, więc nie ma potrzeby wkładania w niego kasy.Ale nie ma pewności jak to zostało zrobione ,czy też jakie części.Mając W123 wymieniłem części w rozruszniku a za 6 miesięcy było to samo.Dlatego jak nic nie chcą zejść z ceny bo twierdzą że jest auto uszykowane to "lipa".Cena nie jest mała a liczę się z tym że jeszcze w niego włożę.Zobaczymy co gość powie,jak się zastanowi.
jaroslaw76
Początkujący

12 Gru 2015, 20:43

Cena jest po prostu wysoka jak na ten silnik :wink: Można poczekać bo za tyle i tak go nie sprzeda :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Gru 2015, 22:05

Dokładnie,właśnie to miałem na myśli.
jaroslaw76
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złota Kierownica 2012 - Opel Zafira Tourer
    Opel Zafira Tourer został uhonorowany nagrodą Golden Steering Wheel ("Złota Kierownica"), o którą w tym roku ubiegało się sześć modeli samochodów typu van. Ten prestiżowy europejski tytuł jest kolejnym sukcesem ...
    Jak działają nowe funkcje bezpieczeństwa czynnego?
    Lexus przedstawił szczegółowe informacje o nowych funkcjach pakietu bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System + A, w które wyposażona została piąta generacja flagowej limuzyny Lexus LS. To kolejny krok w stronę ...

18 Gru 2015, 10:09

Dużo interesujących ofert jest daleko ode mnie.Czy warto jechać 200 km ????????Czy szkoda czasu i kasy na paliwo?W zasadzie chodzi o Audi B4 ewentualnie o francuza.Są w ocynku więc tak se pomyślałem że nie ma ryzyka że będą przez rudą zjedzone a podstawowe rzeczy widać na foto.Kupiłbym przykładowo nie za 4500 tylko za 3200 i go doinwestował w miarę potrzeby.Wtedy jest zapas gotówki gdyby mechanicznie okazał się w stanie średnim.Kolega kupił auto za 8000 zł którego średnia cena była 11000 zł i zaraz 2000 zł włożył.Ale to było zamierzone.
jaroslaw76
Początkujący

18 Gru 2015, 13:43

W tym budżecie nie ma sensu,wczoraj na forum jedna osoba nawet o tym pisała,przejechała 160km w jedną stronę tylko po to żeby sobie zapalić fajkę i wrócić bo sprzedający raczył nie odbierać telefonu..

Może tutaj się zarejestruj i zobacz dział sprzedam albo zamieść ogłoszenie o kupnie Audi może akurat coś się trafi.
http://www.audi80.pl/
Barol
Awatar użytkownika

18 Gru 2015, 20:27

No jo.Ja też w tamtym roku jechałem po motor w stanie "igła",foty super,wszystko lśniło.Około 200 km.Na miejscy opony łyse,felgi podrdzewiałe,napęd licznika zepsuty,bak z wgnieceniami itd.Skoro opis był "igła" to tych usterek,wad nie powinno być. :no:
Dziwi mnie że sporo ludzi podaje że stan bdb albo igła.Wiadomo że auta mają swoje lata za tą kasę ,ale jak można tak określać stan skoro się okazuje że jest rdza a często i dziury.A potem opis że do lekkiej kosmetyki blacharki.Już kilka razy miałem na oku auto i dopiero na koniec się dowiadywałem że gaz nie jest wbity.Ludzie podpuszczają z tą myślą że jak się przyjedzie,to się kupi.Nie ważne jest ile auto ma lat skoro jest opis stan bdb. a na miejscu jest "masakra".Każdy szanuje swoje pieniądze i mam taką zasadę że nawet jak sprzedający zjedzie sporo z ceny ze względu na usterki których nie podał to i tak nie kupuje.Wrak to kupię od razu blisko siebie.
jaroslaw76
Początkujący

19 Gru 2015, 10:40

Tą widziałeś?
[link do oferty na Olx wygasł]

EDIT:
szkoda że trochę daleko mieszkasz bo jest do wzięcia pewne Audi.
[link do klasyczny.com wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

19 Gru 2015, 17:00

Audi 80 dowiem się co ma na wyposażeniu najpierw itd.Cena jak na stan "bdb'' atrakcyjna. Klasyk ok.Lubię stare wozy.Ale to daleko trochę i też gość nie pisze co ma na wyposażeniu,może się dowiem.Początkowo czaiłem się na Merca.Choć miałem W123 i wiem że oryginalne części są w cenie a zamienniki nie były drogie ale słabe.Dlatego boję się o koszt napraw.W123 trochę mnie kosztował ,ale sam silnik to była żyleta a blacharka zrobiona.Za 5000 zł Merc to będzie do grzebania.Choć nastawiony jestem na inwestowanie na bieżąco żeby doprowadzić to do jakiegoś stanu.Z życia wiem ,że z biegiem czasu te poważne naprawy ustaną.Oczywiście jak mechanik dobrze to zrobi.Ja się tak tego B4 uczepiłem ze względu na blachy ocynk.Choć 306 lub 406 się mi też podoba i łatwiej dostać z dobrym wyposażeniem,no i szybkie są w porównaniu do B4.A najszybciej to bym dostał Golfa 3,najtaniej i z dobrym wyposażeniem.Ewentualnie Astrę ale ta ma słabe blachy i postój pod chmurką jej nie służy.Merc 123 już odpada bo są w tej kasie w słabym stanie,ewentualnie 124 lub 190 w gazie,z myślą o zainwestowaniu w niego i trzymaniu do starości.Takie też hobby.Tylko brak garażu to wszystko trzeba u majstra robić.Tylko ponoć gaz nie służy im.Generalnie auto ma być wygodne.
jaroslaw76
Początkujący

19 Gru 2015, 19:01

jaroslaw76 napisał(a):,ewentualnie 124 lub 190 w gazie,z myślą o zainwestowaniu w niego i trzymaniu do starości

Tak, kup 190 z gazem to się najeździsz... :no:
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

20 Gru 2015, 13:47

Mówią że Merce nie lubią gazu i mało jest mechaników potrafiących to uszykować.A jak 124 w gazie?
jaroslaw76
Początkujący

20 Gru 2015, 13:53

Wtrysk mechaniczny nie nadaje się do LPG. Występował we wszystkich Mercedesach do 1993 roku. Od 1993 masz już w w124 silniki, które nadają się do LPG (2.0 136KM, 2.2 150KM itd.). Tak samo bez problemu założysz LPG do W202, W210 itd. Pod warunkiem, że jest to instalacja sekwencyjna.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

20 Gru 2015, 20:25

Mam za mało kasy na te modele akceptujące gaz.A ropniaki 190 itp. to będzie duży koszt napraw jak kiepsko kupię.Trzeba się trzymać benzyny myślę lub gazu.Z zakupem mi się nie śpieszy,nic na siłę.Tym bardziej że mam mało czasu na szukanie.Tak do końca to już sam nie wiem czego szukać.B4 - mało jest fajnych i z klimą,A 306 lub 406 - nie znam nikogo ze znajomych mających te auta.Na forach niby dobre opinie.Fiat Bravo i Marea,tanie części i ponoć mało awaryjne.Mazda 626 też niby mało awaryjna.Opel raczej nie wytrzyma ciągłego postoju pod chmurką.Golf zbyt oklepany choć jak mnie przyciśnie i będzie fajny i w pobliżu to kupię.Ale to już ostateczność.A dostanę Opla Vectrę 2 albo Astrę 2 za tą kasę?4000-5000zł.Ponoć coś w ocynku mają.Może jeszcze Vento ewentualnie Passat ale sedan.Bo co jeszcze jest godne uwagi?A Scenic?
jaroslaw76
Początkujący