Jako że od pewnego czasu interesuje się motoryzacją i zakupiłem swoje pierwsze bmw e46 318i (wcześniej miałem inny samochód) w bardzo fajnym stanie i ładnym kolorku przymierzam się pod koniec roku do zmiany na coś lepszego

Nie wiedziałem,że tak szybko braknie mi pod butem mocy i ogólnej kultury pracy jak i miejsca bo głową dotykam sufitu a za nisko nie mogę siedzieć bo czuje się niekomfortowo podczas prowadzenia pojazdu.
Trzecia sprawa to plastiki które mimo że samochód jest ze świetnego rocznika po prostu chrupią... Spodziewałem się po tej klasie samochodu czegoś lepszego,a wygląda na to że astra f była dużo lepiej wykonana pod tym względem od tego bmw.
Myślałem nad zmianą nad e39 ale to bmw jest po prostu ohydne,nie podoba mi się mimo dobrych silników i dobrego prowadzenia.
Bardzo podoba mi się natomiast e34,ale jeszcze bardziej wpadła mi w oko e38 serii 7,czy jest to dużo droższe auto w eksploatacji od bmw e46? Wiem,że pomiędzy serią 3 a 7 jest duża rozbieżność klas itp... ale jednak wolę zapytać o koszcie ewentualnych napraw i czwarta sprawa to jaki silnik jest najlepszy w takim bmw oczywiście konieczna będzie instalacja lpg nie chciałbym przekraczać pojemności 3.0l.