Czy facet powinien mieć samochód?

22 Maj 2018, 07:21

Uważam, że w sumie powinien mieć, tak samo jak kobieta, która dojeżdza do pracy;P Samochód to dla mnie po prostu rzecz, która służy do przemieszczania nic więcej;P Mój znajomy kupił wspólnie żoną crossovera Mazdę CX-3 i generalnie traktują to jako wspólny samochód, nawet żona dużo częściej jeździ. Swoją drogą nawet nie spodziewałem się, że może być te auto takie pojemne i tak fajnie się prowadzić. Nikt nie ma swojego auta i jakoś radę dają, a oboje pracują
Krewkinani
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 12 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Skrzynia biegów: Manualna

23 Maj 2018, 08:46

To śmieszne, żeby tak odgórnie ustalać, co się powinno mieć, a co nie.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

01 Cze 2018, 11:28

Nie tylko samochód, ale również motocykl. Sam, chcę na dniach kupić Hondę CR 250. Znalazłem już nawet jedną, która jest wystawiona na sprzedaż, ale niestety nadaje się do generalnego remontu. Stąd pytanie - czy podczas niego używać oryginalnych części, które można znaleźć na [...] czy może nie szczypać się i używać zamienników (tylko jak wygląda ich trwałość?)
Ostatnio edytowany przez mike, 02 Cze 2018, 23:58, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
mczay
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2000
Auto: Fiat 126P

02 Sie 2018, 10:50

teraz to standard... nie wyobrażam sobie dnia bez samochodu
rafalt78
Obserwowany

02 Sie 2018, 11:29

rafalt78 napisał(a):teraz to standard... nie wyobrażam sobie dnia bez samochodu
Wszystko zależy gdzie mieszkasz i pracujesz. Ja np. widzę że w dużych miastach tak jak w Warszawie własny samochód powoli staje się zbędny, a to dlaczego? Mamy dużo możliwości wypożyczenia np. samochodów na minuty, korki które są w mieście lepiej na rowerze ominąć, a z samym parkowaniem jest coraz drożej i gorzej. Do tego dochodzi utrzymanie samochodu itd.

Oczywiście fajnie jest mieć swój samochód bo jest się niezależnym ale czasem warto przeliczyć sobie koszty i wcale to wtedy już tak nie wychodzi jak byśmy chcieli.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Wrz 2018, 15:04

Jak dla nie to nie ma również żadnego znaczenia. Ci co mieszkają w dużych miastach to mnie rozumieją. Samochód do przemieszczania się w nich nie jest w ogóle potrzebny, a nawet w drugą stronę. Wolniej jedziesz samochodem niż np. rowerem (oczywiście w godzinach szczytu, które czasami trwają pół dnia i to nawet w weekendy.
Irekom
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Passat
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik R110 – Renault ZOE
    Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...

23 Sty 2019, 15:18

W każdym razie na pewno nie powinno się nikogo oceniać po tym co ma, a czego nie ma.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60