Czy te głośniki potrzebują wzmacniacza?Prosz

27 Kwi 2008, 23:15

Witam, mam do was takie pytanie mam zamiar zmienic sobie w aucie radioodtwarzacz oraz komplet głośników myśle o radiu: PIONEER DEH-p6000UB, [link do oferty na Allegro wygasł] , oraz o głośnikach na przód: PIONEER TS-A1703i, [link do oferty na Allegro wygasł] , badz PIONEER TS-G1703i, [link do oferty na Allegro wygasł] , natomiast na tył chce dać: PIONEER TS-A132 C, [link do oferty na Allegro wygasł] , mam do was pytanie czy to wszystko bedzie ze soba grało, czy radio to pociagnie czy potrzebny bedzie wzmacniacz, pytam sie bo niestety sie nie znam, prosze o uświadomienie mnie jakie głosniki do jakiej mocy moge kupic aby radio moglo je uciagnac, dzieki z gory za pomoc.
Ostatnio edytowany przez ziom4n 28 Kwi 2008, 10:16, edytowano w sumie 3 razy
ziom4n
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Kwi 2008, 05:05

Najpierw kolego wstaw odpowiednie linki, a dopiero potem będziemy rozmyślać jak Ci pomóc.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

28 Kwi 2008, 10:19

juz poprawilem, czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak dobierac głosniki do radia chodzi mi tutaj o moc, tak zeby dobrze ze soba to wspolgralo, i jeszcze czy za ta cene oplaca sie kupic te pionki czy moze cos innej firmy, dodam ze mam jeszcze zamiar dokupic i wymienic na podszybiu w desce rozdzielczej, glosniki wysokotonowe, moze doradzicie mi jakie kupic, dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam!
ziom4n
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Kwi 2008, 21:16

wG mnie radyjko spokojnie pociągnie takie głośniczki. Głośniki zazwyczaj się kupuje trochę mocniejsze, niż moc wyjściowa radia. Tak więc, jeśli np radio ma 4x50W to głośniczki kupuje się około 70-80W. Wtedy nie charczą. Pioneer to wg mnie jedna z najlepszych firm głośników, więc Twój wybór jest świetny. Inne głośniki, które wiem, że są dobre to HERTZ, JBL i BLAUPUNKT. Innych firm poprostu nie znam i się nie wypowiadam. Ale pioneer są według mnie najlepsze ze wszystkich. Co do wysokotonowych samych, to te firmy przeze mnie wymienione chyba takich nie robią. Najlepiej to powiedz jaki masz samochód i jaki rozmiar poszukujesz tych wysokotonowców to może coś poszukamy :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

18 Maj 2008, 10:32

Radio które wybrałeś po podłączeniu 4 głośników do każdego kanału po 1 sztuce w dowolnej konfiguracji bez problemów powinno zasilić te głośniki.
Coś mi się nie podoba ta moc nominalna 25 w przy PIONEER-ze to trochę mało no ale jeśli nawet tak jest ma jakiś zapas mocy na pewno więc bez problemu możesz je do niego podłączyć.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń