Czy to dobry wybór?

25 Sie 2015, 06:40

Witam, jakis czas temu pisalem do was w sprawie mazdy. Dzisiaj trafila mi sie okazja - obok mojego Szwagra dziadek sprzedaje forda fieste - Nieniec i faktycznie jezdzone do Kosciola i raz w tygodnii na zakupy. Rok - 2003, przebieg 68tkm. Jedyna rzecza, ktora mnie troszke martwi to silnik (nie martwi, a raczej totalnie nic o nim mi nie wiadomo) - 1.6 101 KM. Mam dwa pytania?
1) czy to silnik warty uwagi?
2) czy nadaje sie do zagazowania? I ewentualnie ile pali na benzynie/gazie?
Wielkie dzieki za wszelkie informacje! ;)
robotics
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam.
Silnik: Bez silnika.

25 Sie 2015, 09:54

robotics napisał(a):1) czy to silnik warty uwagi?

Tak, jak najbardziej.

robotics napisał(a):2) czy nadaje sie do zagazowania? I ewentualnie ile pali na benzynie/gazie?

Nie jest polecany do LPG, chyba, że znajdziesz bardzo dobrego gazownika i zainwestujesz w dobre podzespoły - ogólnie co widzę zagazowanego Forda (głównie taksówki) to na desce rozdzielczej pali się "check". Na samej benzynce liczyłbym średnio 7 litrów.

Jeśli auto jest zadbane i pewne to warto brać :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

25 Sie 2015, 11:49

Fiesta 1.6 już będzie się bardzo fajnie odpychać. Na + te auta trzymają wartość na rynku wtórnym. Sam nie wiem dlaczego ale poniżej 8k ciężko kupić taką Fieste, nawet z mniejszym silnikiem. :o
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Sie 2015, 17:57

A ile czasu trwa rejestracja auta z Niemiec? Jak to zrobić najsprawniej? Pracuje w innym mieście niż mieszkam i stad moje pytanie :)
robotics
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam.
Silnik: Bez silnika.