Jesli kupilem jakis czas temu świece NKG do mojego auta i je zamontowałem do silnika bez regulacji elektrod to czy dobrze czy źle zrobiłem? Ostatnio kupiłem sobie szczelinomierz czy warto wykręcic świece i spr odstęp elektrod? Czy sobie to darować jesli auto działa ok? Co mi da jesli ustawie idealnie odstęp tak jak w instrukcji? Wkrecając świece a nie mając klucza dynamometrycznego jak mocno ją przykręcic rękami? Na chama? jedną reką, dwoma do oporu? moment dokr. 25nm odstęp 0,7 do 0,8 mm świece NGK 3 elektrodowe jezdze na gazie bo mam sekwencje slyszalem ze do gazu zaleca sie świece specjalne jakies i to 1 elektodowe no i odstęp tez ma byc inny ale mniejszy czy wiekszy?
Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut. Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.
Wkręcasz kluczem do świec,gdy poczujesz opór,lekko troszeczkę jeszcze dokręcasz,powiedzmy ten milimetr,ale pamiętaj, by odkurzaczem wcześniej wyssać brud z gniazda.
Zamykam tą popieprzoną, prowadzoną przez autora dyskusję. Piotrauto - jak nie wiesz, nie umiesz, nie wierzysz, jedz do mechanika, albo na rower się przesiądz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.