Diesel do 10 tys.

05 Paź 2009, 06:38

Witam szukam jakiegos dobrgo disla wiadomo ze na rynku jest mnostwo samochodow z takimi silnikami ale szukam auta malo awaryjnego najlepiej jakies niemickie albo japonskie. mam teraz golfa III 1,8 benzyna 1994rok na sprzedarz, chce zamienic na disla bo kolega jezdzi tirem no i wiadomo o co chodzi, jakie autko byscie mogli poradzic bo sam juz nie wiem no i chcial bym zeby klimka byla na wyposazeniu. pozdrawiam i czekam na propozycje
Ostatnio edytowany przez 18alexkwidzyn18, 05 Paź 2009, 13:09, edytowano w sumie 1 raz
Nienawidze odkurzaczy (skuterow)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 08:00

A dużo ma tego na zbyciu albo jacyś koledzy...? To napisz mi na PW. :wink:
Bo byłbym zainteresowany. Im więcej tym lepiej !!!
Od siebie polecam takie auta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo coś takiego
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Paź 2009, 13:12

A ja ze swojej strony polecam Ci kolego coś takiego
'
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ( Do poprawek lakierniczych)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (benzyniak)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

05 Paź 2009, 13:37

no a co kolego sadzisz o tych vectrach B tylko ze w dislu?? bo slyszalem rozne opinie o tych dislach a silniki isuzu te 1,7 to chyba w przedbiegach odpada co?? no wlasnie widze ta b5 ale to chyba jakas okazja bo ja mieszkam w pomorskim i takich cen do tego jeszcze disel to u mnie nie ma ale ladny ten pasacik. pozdro
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 13:47

Jesli nie zalezy Ci na duzym samochodzie typu Volvo 850 to polecam Honde Civic VI generacji.Moze sie cos znajdzie w tej cenie
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

05 Paź 2009, 14:10

[quote="artur73"]A dużo ma tego na zbyciu albo jacyś koledzy...? To napisz mi na PW. :wink:
Bo byłbym zainteresowany. Im więcej tym lepiej !!!
Od siebie polecam takie auta:

szczerze polecam tego Citroën Xsara 2.o HDI !! miałem takiego tydzień temu jako zastepcze auto - musiałem oddać lanosa do warsztatu na naprawę elektroniki - i otrzymałem własnie Citroën Xsara 2.o HDI ! z przebiegiem 370 tys ... właściciel zarzekał się, że przebieg oryginalny a samochód naprawdę nie nosił specjalnych oznak zużycia. silnik bardzo dobry !
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...

05 Paź 2009, 14:39

no do fiata i francuzow to jakos przekonania nie mam, wolal bym jakies troszeczke wieksze auto oh hondy i disla najlepiej z tego co sie orientuje do rover robi praktyczie to samo co honda tylko ze w dislu. co o tych samochodach sadzicie bo ja szczerze mowiac nie mialem do czynienia z ta marka ;p kurcze korci mnie ta b5 co tu kolega ten link wyslal tylko zastanawia mnie jedno czemu taka tania :)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

05 Paź 2009, 15:59

Rover to nie Honda i oprócz kształtu karoserii niewiele mają te auta wspólnego.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

05 Paź 2009, 16:26

Ja polecam jakiegoś Peugeota 406 HDi.
Fajny silniczek, poza tym autko ładnie się prezentuje.
Albo Golfa III za 10 tyś będzie to koniec produkcji, 110 koni i pełne wyposażenie.

[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 16:27 ]
EDIT:

Zapomniałem dodać co do Golfa III
Silnik nie do zaje*****
stasiowski121

05 Paź 2009, 18:05

18alexkwidzyn18 napisał(a):kurcze korci mnie ta b5 co tu kolega ten link wyslal tylko zastanawia mnie jedno czemu taka tania :)

Czemu tania? Jestem pewny, że gdybyś się na nią skusił to daleko byś nie odjechał - albo za zakrętem by się na pół rozpadł albo silnik wypluł...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

05 Paź 2009, 23:11

Poszukaj takiej 406stki hdi(ale w tej kasie to raczej tylko td ale też są dobre) lub mondeo mk2 w td,sam mam z tym silnikiem i nie jest źle.a wystarczy wsiaść,przejechać się i od razu go kupisz.ja jak zmieniałem z jetty to szukałem jakiegos vw jak to każdy polak bo przecież vw itd to cudowne autka,mialem jazdy próbne golfami 3,audi 80 itp i przez przypadek znalazłem mojego forda, nie chcialem go bo to ford :) ale pojechałem wsiadłem o zdziwko,w srodku wszystko juz takie okrągłe,dobre materiały,miękie,tapicerka no i się przejechałem i go bez zastanowienia wziąłem.Prowadził się jak marzenie w koncu to duza krowa prawie 1,5 tony a nie golfem jak wozem drabiniastym a jak wpadnie taki mały w koleiny na szosie to już całkiem a w moim nic nie czuć jest po prostu komfort.Mam go 2 lata i następny jaki mi się maży to focus lub mondeo mk3 ale to już trzeba troche kaski
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3