Dla kobiety, samochód w dieslu, mały, 4x4 do 30-32 tys.

01 Lip 2009, 23:32

male autko, w dieslu dla kobiety, geodetka- 25 lat.
nie mam zadnych ciekawych pomyslow.
Polo Cross? bardzo mało na rynku i ceny dosc duze.
suzuki Jimmy moze? Panda 4x4? pomozcie drodzy forumowicze :wink:
Ostatnio edytowany przez wojtex_, 01 Lis 2009, 20:38, edytowano w sumie 1 raz
wojtex_
Początkujący

02 Lip 2009, 00:25

Suzuki Ignis ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż Jimny
Aczkolwiek ja bym raczej szukał starszej RAV4
Joter
Aktywny

02 Lip 2009, 12:53

Suzuki Jimny w terenie to się sprawdzi napewno w końcu to rasowa terenówka
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

02 Lip 2009, 13:46

Ja polecał bym Skode Roomster, ciekawe i funkcjonalne autko i do tego mało awaryjne
wolfskin
Nowicjusz

02 Lip 2009, 14:33

wojtex_ napisał(a):male autko

Autko miało być małe a ty wyskakujesz z skodą co ma 4.2m długości a suzuki ma ok. 3.7m czyli różnica miedzy nimi jest duża
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Lip 2009, 14:50

wolfskin napisał(a):Ja polecał bym Skode Roomster, ciekawe i funkcjonalne autko i do tego mało awaryjne

za te pieniadze w dieslu z napedem na 4 kola?
wojtex_
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...
    Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...

02 Lip 2009, 15:19

Jimny będzie najlepszym rozwiązaniem
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Lip 2009, 10:28

Jimny ma male silniczki o malych mocach. A najmocniejszy diesel ma chyba 85 koni, wiec ja bym postulowal za rav4. Czesto spotykany na drogach, wiec i z czesciami zamiennymi i blacharka nie powinno byc problemu.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

03 Lip 2009, 10:38

OK ma te 85 KM ale jakie lekkie ramy ma co o tym już nie pomyślałeś co nie ?
A do terenu RAV4 się nie nadaje
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Lip 2009, 20:36

No w sumie nie pomyslalem o tym, ale koszty serwisowania tez wez pod uwage. Jimny bedzie dosyc drogi w serwisowaniu. Moze nie jestem geodeta, ale z tego co wiem to im nie potrzeba aut w teren, bo lasow, czy gor to oni chyba nie wymierzaja. Nie wystarczy autko o podwyzszonym przeswicie i dolaczanym napedzie na druga os typu Haldex? Wojtex, a moze twoja znajoma lubi czasem wyjechac w teren i szuka jakiegos autka tez pod tym kątem?
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Lip 2009, 00:24

to moja siostra
i szuka auto zeby wjechac w teren, w pole w sumie bardzo czesto
wojtex_
Początkujący

18 Lip 2009, 19:01

Zdecydowanie Honda HR-V a na drugim miejscu Rav-4 ale Honda znacznie ładniejsza (bardziej agresywna) a i jak 4x4 to pomyslalbym nad volvo albo audi all road :)
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

19 Lip 2009, 19:33

frontera sport w dieslu bynajmniej wszędzie wiedzie i wyjedzie ..... jeszcze reszta zostanie
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

30 Paź 2009, 23:57

a ja jako jego użytkowniczka polecam crossa :)
ładnie się prezentuje, nie dużo pali, serwisowanie owszem nie tanie ale i nie najdroższe, duży plus: niemal niemożliwym jest spotkanie drugiego takiego samego modelu obok siebie ;)). W innych kwestiach się nie wypowiem bo jestem świeżym właścicielem;
Szkopuł: polo cross nie ma napędu 4x4, także w teren trudno byłoby nim wjechać, zresztą nie tylko z tego względu ;) więc jeśli siostra preferuje takie klimaty to raczej odpada; w teren to co najmniej ravka ;)
z doświadczenia mogę doradzić że warto sprowadzić, w kraju mało jest ofert a niemal wszystkie podejrzane
sEsZela
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

01 Lis 2009, 03:02

z małych Jimni lekki mały zwrotny ( nie jest wcale drogi w serwisie jedno z najtańszych samochodów terenowych)
z troche większych Grand Vitara, zapomnij o ravce chyba że starej nowsze sie wogole w teren nie nadają nawet na zabłoconą drogę, i znacznie bardziej awaryjne niż GV
frotka w dieslu nie najlepszy pomysł :mrgreen:
natomiast ja polece ci coś zupełnie innego :wink: rozglądnij się za Toyotą LJ70 za 20 tysi znajdziesz już porządny egzemplarz, troche doinwestujesz i będziesz mieć autko na lata, bezawaryjne, o świetnym promieniu skrętu, rewelacyjne w terenie a co najważniejsze wygodniejsze niż Jimny i dzielniejsze niż GV, niewielkie i poręczne :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)