REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wojtekg napisał(a):Ale koledzy jeśli halogen jest ustawiony w kierunku ziemi jak może razić po oczach Mokry asfalt i wieczór to OK ale chyba nie w dzień i to nawet po deszczu
wojtekg napisał(a):Dlaczego jestem za ??
Oszczędność żarówek i paliwa. Nie mówiąc o ekologii. Bezpieczeństwo jest zachowane.
wojtekg napisał(a):Dlaczego jestem za ??
Oszczędność żarówek i paliwa. Nie mówiąc o ekologii. Bezpieczeństwo jest zachowane.
pocieszny napisał(a):panowie, podczas deszczu/śniegu przepisy dopuszczają używanie świateł p.mgielnych (opady atmosferyczne), znacząco to zwiększa bezpieczeństwo pieszych, a jeśli kogoś rażą to albo są źle ustawione, albo kierownik powinien udać się do okulisty
pociesny napisał(a):...to samo na krętych drogach (jasno określają to znaki)...
pocieszny napisał(a):panowie, podczas deszczu/śniegu przepisy dopuszczają używanie świateł p.mgielnych (opady atmosferyczne), znacząco to zwiększa bezpieczeństwo pieszych,
pocieszny napisał(a):a jeśli kogoś rażą to albo są źle ustawione, albo kierownik powinien udać się do okulisty
pocieszny napisał(a):tak dla ułatwienia znak T-5
wojtekg napisał(a):A koszt halogenów i Bixenonów jest talki sam???
pocieszny napisał(a):panowie, podczas deszczu/śniegu przepisy dopuszczają używanie świateł p.mgielnych (opady atmosferyczne), znacząco to zwiększa bezpieczeństwo pieszych, a jeśli kogoś rażą to albo są źle ustawione, albo kierownik powinien udać się do okulisty![]()
to samo na krętych drogach (jasno określają to znaki) też podnosi bezpieczeństwo jazdy doświetlając zakręty,
ze względu na oszczędność to w zasadzie oszczędność jest żadna bo halogeny mają taki sam pobór prądu jak zwykłe światła mijania,
BTW wpływ zapalonych świateł na bezpieczeństwo jazdy w dzień, ma się tak jak włączanie radia podczas jazdy na bezpieczeństwo współużytkowników drogi
wojtekg napisał(a):(...)
Dlaczego jestem za ??